HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bağdat'ta 18 Türk kaçırıldı

Iraklı yetkililer, ''Başkent Bağdat'ta 16 Türk işçi maskeli kişiler tarafından kaçırıldı'' dedi. Türk inşaat firması yetkilisi ise kaçırılan Türk sayısını 18 olarak açıkladı.

Bağdat'ta 18 Türk kaçırıldı

Irak'ın başkenti Bağdat'ın Sadr Şehri semtinde 18 Türk işçi, askeri üniforma giyen maskeli kişilerce kaçırıldı. Dışişleri tarafından doğrulanan olayda kaçırılan işçilerin Nurol Holding'e bağlı çalıştığı açıklandı.

Uluslararası haber ajansı Reuters'a açıklama yapan Iraklı general Saad Maan da, Türk işçilerin Bağdat'ın kuzeydoğusunda bulunan ve Şii'lerin yoğun olarak yaşadığı Habibiya bölgesinde kaçırıldığını söyledi.

Iraklı yetkililer, söz konusu kişilerin, Bağdat'ın doğusundaki Sadr bölgesinde spor kompleksi inşa eden Türk şirketi tarafından çalıştırılan işçi ve mühendisler olduğunu belirtti.

Adının gizli kalması kaydıyla konuşan bir yetkili, saldırganların bugün şafak vakti şantiye alanına baskın düzenlediğini ve karavanlarda uyuyan işçileri arazi araçlarıyla götürdüğünü söyledi.

AFP'ye konuşan bir güvenlik yetkilisi, kaçırılan Türk işçilerin sayısını 17, bir İçişleri Bakanlığı yetkilisi ise 18 olarak aktardı. Anadolu Ajansı ise rakamı "10'dan fazla" olarak geçti.

NUROL HOLDİNG'DEN AÇIKLAMA

Nurol Holding, şirketleri tarafından inşa edilmekte olan stadyum inşaatı şantiyesinin, 1 Eylül'ü 2 Eylül'e bağlayan gece saat 03.00 sularında kimliği bilinmeyen bir grup tarafından basıldığını ve 18 Türk personelin zorla götürüldüğünü açıkladı.

Nurol Holding'den Bağdat'ta 18 personelin kaçırılmasıyla ilgili yapılan açıklamada, "Bağdat'ın Sadr Bölgesi'nde şirketimiz tarafından inşa edilmekte olan stadyum inşaatı şantiyesi, 1 Eylül'ü 2 Eylül'e bağlayan gece saat 03:00 sularında kimliği bilinmeyen bir grup tarafından basılmış ve 18 Türk personel zorla götürülmüştür. Konu, Dışişleri Bakanlığı ve Mahalli Emniyet Güçlerine intikal ettirilmiştir" denildi.

Öte yandan, Reuters'ın sorularını yanıtlayan Nurol Holding CEO'su Uğur Doğan, "Bağdat'ta bizim tarafımızdan yapılan stadyumun inşaatında çalışan 14 işçi, 3 mühendis ve 1 muhasebeci sabah 03:00'te asker kıyafetli kişiler tarafından kaçırıldı. Dışişleri Bakanlığı'nı bilgilendirdik" dedi.

Doğan ayrıca daha önce güvenlik endişeleri nedeniyle şantiyedeki personel sayılarını en az seviyeye indirdiklerini söyledi.

TÜRK DIŞİŞLERİ DE DOĞRULADI

Bağdat'ta Türk işçilerin kaçırıldığı yönündeki haberler Dışişleri Bakanlığı tarafından da doğrulandı.

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Irak güvenlik makamlarıyla Bağdat Büyükelçiliği'nin temas halinde olduğunu belirtti. Kaynaklar, kaçırılmanın olası nedenlerinin araştırıldığını ifade etti.

Konuya ilişkin hükümetten ilk açıklama Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan geldi. Kurtulmuş, "Irak makamlarıyla çok sıcak temaslarımız devam ediyor" dedi.

TÜRK İŞÇİLERİ DİĞERLERİNDEN AYIRIP GÖTÜRDÜLER

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Irak'ta kaçırılan Türklerin bir stadyum inşaatında çalışan 14 işçi, 3 mühendis ve bir muhasebeci olduğunu belirterek, "Kaçırılma sırasında şirkette Türk işçilerini diğer ülkelerin vatandaşlarından ayırarak bir seçime tabi tuttuklarını öğrendik" dedi.

Bir gazetecinin "Sadece Türk işçiler mi alıkonulmuş" sorusunu yanıtlayan Bilgiç, Türk işçilerin diğerlerinden ayrılarak bir seçime tabi tutulduğu yönünde bilgi edindiklerini kaydetti.

Türk işçilerin kim tarafından kaçırıldığı yönünde ise bir bilgi yok. Türkiye, ABD ile birlikte geçtiğimiz günlerde IŞİD'in Suriye'deki birçok hedefini havadan bombalamıştı.

Terör örgütü IŞİD geçtiğimiz yıl Musul'da Türk konsolosluğunu basarak 46 Türk vatandaşını 3 ay boyunca rehin almıştı. 3 ay rehin kalan 46 Türk vatandaşı zarar görmeden kurtarılmıştı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler