HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bağdat'ta Türk işçiler için operasyon bilmecesi

Irak ordusu Bağdat'ta kaçırılan 18 işçiyi bulmak için dün gece Ketaib-i Hizbullah adlı örgüte baskın yaptı. Ancak örgüt işçilerin kaçırılmasıyla ilgileri olmadığını ve ordu güçlerinin ellerindeki bir IŞİD komutanını almaya çalıştığını savundu.

Bağdat'ta Türk işçiler için operasyon bilmecesi

Irak ordusunun Bağdat'ta kaçırılan 18 işçiyi bulmak için dün gece Ketaib-i Hizbullah adlı milis grubuna düzenlediği baskında bir asker öldü, bir asker de yaralandı. Ancak örgüt işçilerin kaçırılmasıyla ilgileri olmadığını ve ordu güçlerinin ellerindeki bir IŞİD komutanını almaya çalıştığını savundu.

TIKLAYIN: 18 İŞÇİ NASIL KAÇIRILDI?

Irak Ordusu, "Türk işçilerin örgütün Bağdat'ın Filistin Caddesi'nde bulunan merkezinde tutulduğu" istihbaratı üzerine harekete geçtiklerini söyledi.

Milislerin ordu güçlerini binaya sokmak istememesi üzerine başlayan kavga silahlı çatışmaya dönüştü. Çatışmada bir askerin öldüğü, üç asker ve üç milisin de yaralandığı belirtildi.

'IŞİD komutanını almaya geldiler'

Ancak BBC'ye bilgi veren bir örgüt sözcüsü, ordunun Türk işçiler için değil, ellerindeki üst düzey IŞİD komutanı Ziad Halaf'ı almak için geldiklerini söyledi. Sözcü Türk işçilerin kaçırılmasıyla ilgileri olmadığını savundu.

Irak Parlamentosu'nun Güvenlik Komisyonu Başkanı Hakim el Zamili'nin araya girmesiyle ordu ile milislerin anlaştığı belirtildi. Milislerin bölgedeki tüm binaların aranmasına izin verdiği ancak şu ana dek Türk işçilerin izine rastlanmadığı kaydediliyor.

Bağdat'ta 18 Türk işçi 2 Eylül Çarşamba sabahı yüzleri maskeli, askeri üniformalı kişiler tarafından kaçırılmıştı. Kaçırılan işçiler kentin kuzeyindeki bir stadyum inşaatında çalışıyordu.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tanju Bilgiç haftalık basın toplantısında 14 işçi, 3 mühendis ve bir muhasebecinin kaçırıldığını belirtip "Kaçırılma sırasında şirkette Türk işçilerini diğer ülkelerin vatandaşlarından ayırarak bir seçime tabi tuttuklarını öğrendik" demişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler