HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bağış: AB sürecinde fasılalar değil fasıllar istiyoruz

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Artık AB ile olan ilişkilerimizde fasılalarla değil fasıllarla ilerleme konusunda azmimizi çok net bir şekilde belirttik.” dedi.

Bağış: AB sürecinde fasılalar değil fasıllar istiyoruz

BRÜKSEL (CİHAN)- Bakan Bağış, AB'ye tam üyelik müzakerelerinde 3,5 yıl sonra bir faslın açılmasının ardından Türk gazetecilere değerlendirmede bulundu. Bu süreçte Türkiye'nin reformlar konusunda en ufak bir tereddüt yaşamadığını kaydeden Bağış, bu faslın açılmasını ‘tek çiçekle bahar gelmese de gecikmiş ama önemli bir gelişme' olarak nitelendirdi.

Fransa'nın Bölgesel Politikalar faslı üzerindeki blokajı kaldırdığını, aynı hareketi kendi çıkarı için Kıbrıs Rum Kesimi'nden de beklediklerini ifade eden Egemen Bağış, Ankara Anlaşması'nın Rum Kesimi için uygulanmasını da KKTC'deki Ercan Havalimanı'nın uluslararası uçuşlara açılması şartına bağladı. Kıbrıs'ta tarafların üzerinde anlaşacağı her türlü çözümü destekleyeceklerini vurgulayan Bağış, Kıbrıs üzerinde garantörlük hakkı olan ülkeleri ‘ebeveyn', Rum ve Türk tarafını da ‘evliliği kurtarması gereken çifte' benzetti. Bağış, "Onların bu süreçte bir an evvel akıllarını başlarına toplayarak ileriye dönük doğru adımları atmalarını hep beraber bekliyoruz.” diye konuştu.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise fasılların açılmasını beklemeden teknik çalışmalar ve kriterleri yerine getirdiklerini belirtti ve "Uygun bir politik atmosferde çok hızlı bir şekilde ilerleme kaydetmemiz mümkün. Önümüzdeki yıllarda da inşallah bunu yapacağız.” dedi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler