HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakanlıktan açıklama: Atatürk Havalimanı'nda yakalandılar

Almanya'nın başkenti Berlin'deki Noel pazarı saldırısının failiyle irtibatlı 3 kişi İstanbul'da, Atatürk Havalimanı'nda yakalandı.

Bakanlıktan açıklama: Atatürk Havalimanı'nda yakalandılar

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 19 Aralık 2016 tarihinde Almanya Berlin’de Noel pazarında gerçekleştirilen saldırının faili ile irtibatlı olduğu iletilen Mohammad Ali Khan, Youssef Darwiche, Bilal Yosef Mahmoud isimli 3 şahsın Atatürk Havaalanı'nda yakalandığı belirtildi.

Noel pazarına TIR ile yapılan saldırıda 12 kişi hayatını kaybetmişti.

NOEL PAZARI SALDIRISINDA NELER OLMUŞTU?

Almanya'nın başkenti Berlin'in merkezindeki bir Noel pazarına Pazartesi günü yerel saatle 20:14'te tırla düzenlenen saldırıda 12 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda 18'i ağır olmak üzere 49 kişi yaralandı.

Saldırıyı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü üstlendi.

Tunus asıllı şüpheli Anis Amri, saldırı ile ilgili olarak İtalya'nın Milano kentinde polisle girdiği çatışmada öldürüldü.

Berlin'deki Noel pazarı saldırısı şüphelisi 'polis gözetimindeydi'

İlk anda neler yaşandı ?

Berlin'in meşhur yapılarından olan Kaiser Wilhelm Kilisesi yakınında kurulan Noel pazarında düzenlenen saldırının görgü tanıkları, aracın yaklaşık saatte 65 kilometre hızla pazardakilerin arasına girdiğini söylüyor.

Tır, pazar içinde 80 metreye yakın bir mesafe katettikten sonra çarparak durdu ve yine görgü tanıklarına göre şoför, Tiergarten Parkı istikametinde kaçarak karanlıkta izini kaybettirdi.


En Çok Aranan Haberler