HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bangok bombacısı Türk mü?

Taylandın en çok takip edilen haber sitelerinden Khaosod verdiği haberde Bangkok bombacısının sahte Türk pasaportu kullanıyor olabileceğini yazdı.

Bangok bombacısı Türk mü?

Tayland'da hafta başında 22 kişinin öldüğü tapınak saldırısıyla ilgili dış basında bir iddia yer aldı. O iddiaya göre Bangkok bombacısı Türk pasaportu kullanıyor. Ancak pasaportun sahte olabileceğini belirtenler de var. Tayland medyası ise şüphelinin Çin vatandaşı bir Uygur olabileceğini öne sürmüştü.

Tayland Göçmen Bürosu yetkilileri basına dağıtılan robot resme benzeyen kişilerin pasaport fotokopilerini çıkarıp araştırmalara başladı. Khaosod haberine göre bir motosikletli taksici gösterilen resimdeki kişiyi iki kez kaldığı oteline götürdüğünü söyledi ve bu kişiyi götürdüğü otelin resepsiyonunun çalışanı kendisine bir Türk pasaportu gösterildiğini belirtti.

Resepsiyonist Suthiranın otelde son aylarda kalan başka Türk de olmadığını söylediği iddia edildi. Alınan bu bilgiler sonucunda Tay polisi araştırmalarını Bangkok bombacısının sahte Türk pasaportu taşıması üzerine yoğunlaştı.

Haberde ayrıca Temmuz ayında terör ile bağlantısı olduğu iddia edilen Uygur Türklerinin Çin'e iade edildiği gece İstanbuldaki Tayland konsolosluğuna saldırı düzenlendiği ve bu grubun saldırısını Bangkoka taşımış olma ihtimaline yer verildi.

Tayland medyası şüphelinin Çin vatandaşı bir Uygur olabileceğini öne sürmüştü.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler