HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Barcelona saldırganıyla ilgili flaş detaylar

İspanya'dan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... Barcelona'da 13 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası kentin 120 kilometre güneyinde bulunan bir sahil kasabasında, ikinci bir saldırı hazırlığında oldukları açıklanan 5 kişi öldürüldü. Dünkü minibüs saldırısıyla ilgili de yeni gelişmeler var. Yayaları ezen minibüsün içinde Driss Oukabir'in pasaportu bulunmuştu. Bu kişi Barcelona'nın kuzeyindeki Ripoll şehrinde dün gece polise giderek teslim oldu ve "Pasaportumu kardeşim çalmış" dedi

Barcelona saldırganıyla ilgili flaş detaylar

Oukabir gözaltında, kardeşi aranıyor. Oukabir adına açılan facebook hesabından kim olduğu bilinmeyen silahlı bir kişinin fotoğrafını paylaşılmış. Sabaha karşı ise söz konusu hesaptan "Ölüm Ölüm Ölüm... Ölümden neden korkuyorlar?" mesajı atılmış.

İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenen terör saldırısının hazırlayıcıları oldukları ileri sürülen 5 kişi, sabaha karşı yapılan operasyonla öldürüldü.

Katalonya yerel polis kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Barcelona'da dün öğleden sonra yapılan ve 13 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısının hazırlayıcıları oldukları ve benzer bir saldırı girişimine daha hazırlandıkları belirtilen 5 şüpheli, Katalonya bölgesindeki turist yerleşim yerlerinden Cambrils'de sabaha karşı çıkan çatışmada etkisiz hale getirildi.

Barcelona kentinin 200 kilometre kadar güneyindeki Tarragona kentinin Cambrils ilçesindeki Maritimo Caddesi'nde gece yarısı yaşanan olayda Barcelona'dakine benzer bir şekilde araçla terör saldırısı gerçekleştirildi. Polis, araçla 5'i sivil 1'i polis toplam 6 kişiyi ezen teröristlerin güvenlik ekipleri tarafından açılan ateş sonrasında öldürüldüklerini bildirdi.

GÖZALTI SAYISI 3'E ÇIKTI

Reuters'ın son dakika gelişmesi olarak aktardığı habere göre Barselona saldırısıyla bağlantısı olduğu bildirilen bir kişi daha Ripoll şehrinde yakalandı. Olaya ilişkin gözaltı sayısı 3'e çıktı.

Polis kaynakları ayrıca, Katalonya bölgesinin güneyindeki Alcanar kentindeki bir evde iki gün önce meydana gelen patlamayla, terör saldırıları arasında bağlantı olduğuna ilişkin araştırma başlattığını açıkladı. 1 kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı söz konusu patlamanın nedeni gaz kaçağı olarak açıklanmıştı.

BASINÇLI GAZ TÜPÜ İLE PATLAMA HAZIRLIĞI...

Reuters'in haberine göre, Katalan polis kaynakları Barcelona'daki saldırı ile bağlantılı olan bir kişinin basınçlı gaz tüpü ile patlama hazırlığındayken öldürüldüğünü söyledi. Cambrils saldırganlarının, cuma gününün ilk saatlerinde araçla bir gruba çarptığı ve sonrasında polisle çıkan çatışmada öldürüldüğü aktarıldı.

Saldırının ardından gözaltına alınan 28 yaşındaki Fas asıllı İspanyol vatandaşı Driss Oukabir'in durumu ise belirsizliğini koruyor.

Yayaları ezen minibüsün içinde Driss Oukabir'in pasaportu bulunmuştu. Bu kişi, Barcelona'nın kuzeyindeki Ripoll şehrinde dün gece kendisi polise giderek teslim oldu ve "Pasaportumu kardeşim çalmış, ben masumum" dedi. Oukabir gözaltına alındı.

Şimdi, Driss'in 18 yaşındaki kardeşi Moussa aranıyor.

ABD istihbarat servisi CIA'in geçtiğimiz günlerde İspanya'yı uyardığı, bu uyarıda 13 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının gerçekleştiği La Ramblas Bulvarına özellikle dikkat çekildiği belirtildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler