HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Barcelona'da terör alarmı! İkinci saldırı son anda önlendi

İspanyol basınında yer alan son dakika habere göre Barcelona saldırısının faili Yunus Ebuyakup öldürüldü. Ebuyakup’un arama çalışmaları birçok Avrupa ülkesini kapsayacak şekilde genişletilmişti. Fas doğumlu 22 yaşındaki Ebuyakup’un saldırı sonrasında İspanya-Fransa sınırını geçerek diğer Avrupa ülkelerinden birinde saklandığı düşünülüyordu.

Barcelona'da terör alarmı! İkinci saldırı son anda önlendi

İspanyol basınında yer alan son dakika habere göre Barcelona saldırısının faili Yunus Ebuyakup operasyonda yakalandı. 24 yaşındaki Yunus Ebuyakub'un Barcelona'nın batısındaki Subirats bölgesinde yakalandığı belirtildi.

İNTİHAR YELEĞİ GİYEN BİR KİŞİ VURULDU

İspanyol Cadena radyosu, intihar yeleği giyen bir kişinin polis tarafından vurulduğunu duyurdu. Bu olayın saldırganınn yakalanmasıyla ilişkisi henüz açıklanmadı.

Reuters haber ajansı ise Katalan polisinin olayın baş şüphelisi Ebuyakub'un polis tarafından yakalanarak gözaltına alındığını duyurdu.

Barcelona saldırısının baş şüphelisi Yunus Ebuyakup’un arama çalışmaları birçok Avrupa ülkesini kapsayacak şekilde genişletilmişti. Katalonya hükümetinden Joaquim Forn, Katalan radyosuna yaptığı açıklamada, şüphelinin Avrupa polisi tarafından tüm Avrupa’da arandığını ifade etmişti.

Fas doğumlu 22 yaşındaki Ebuyakup’un saldırı sonrasında İspanya-Fransa sınırını geçerek diğer Avrupa ülkelerinden birinde saklandığı düşünülüyordu.

İspanya polisi, soruşturmayı ülkenin kuzeyinde, Fransa sınırı yakınlarında bulunan Ripol kentinde yoğunlaştırdı. Burada en az 10 eve baskın düzenleyen polis cumartesi günü Ebuyakup’un da yaşadığı bir hücre evini tespit etti.

İspanyol polisi, Barcelona’da yaşanan minibüs saldırısını gerçekleştiren zanlıyı ararken patlayıcı bir yelek giymiş olan bir şüphelinin vurularak etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Şüpheli, Barcelona’nın kuzeyinde yer alan Subirats ilinde vuruldu.

Polis tarafından yapılan açıklamada, şüphelinin, 13 kişinin hayatını kaybettiği ve 120 kişinin yaralandığı minibüs saldırısını gerçekleştiren Fas asıllı Younes Abouyaaqoub olup omadığı henüz doğrulanmadığını belirtildi.

MİNİBÜSÜ KULLANAN KİŞİYDİ

Saldırının 12 şüphelisinden hala yakalanamayan tek kişi minibüsü kullanan Ebuyakup.

Barcelona’nın en kalabalık caddesi La Rambla’da gerçekleşen saldırıda 15 kişi hayatını kaybetmiş, 100’ün üzerinde kişi yaralanmıştı.

BARCELONA'DA 'BOMBA' ALARMI VERİLDİ

Öte yandan Barcelona'da bir otobüs üzerinde şüpheli paket bulundu haberi panik yarattı. Reuters haber ajansının son dakika olarak geçtiği haber 'yanlış alarm' olarak değiştirildi.


En Çok Aranan Haberler