HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Barcelona'daki saldırıyı kim hangi örgüt yaptı? Saldırıyı IŞİD (DEAŞ) üstlendi

İspanya terör saldırılarıyla sarsılırken Barcelona'daki saldırıyı kim hangi örgüt yaptı sorusu yanıt buldu. İspanya medyası ve polisi saldırıların terör saldırısı olduğunu doğrularken saldırının direk sivilleri hedef alması ayrıca Almanya ve Fransa'daki saldırılara benzemesi 'saldırıyı IŞİD (DEAŞ) mı' yaptı sorusunu akıllara getirdi. Öte yandan terör uzmanı Abdullah Ağar da saldırının IŞİD izleri taşıdığını belirtti. Saldırıyı IŞİD'in üstlendiği açıklanırken, saldırganın fotoğrafı da yayınlandı.

Barcelona'daki saldırıyı kim hangi örgüt yaptı? Saldırıyı IŞİD (DEAŞ) üstlendi

Barcelona'daki saldırıyı kim hangi örgüt yaptı? İspanya'daki çifte saldırı sonrası tüm dünya bu soruya yanıt arıyordu. İspanya bugün ilk olarak Barcelona'dan gelen saldırı haberiyle sarsıldı. Beyaz renkli bir minibüs şehrin en işlek caddelerin birinde kalabalığın arasına daldı. Saldırıda ilk belirlemelere göre 13 kişi hayatını kaybederken onlarca kişi de yaralandı. İspanya daha bu saldırının şokunu yaşarken bir saldırı haberi daha geldi. Barcelona'da iki saldırgan isminde "İstanbul" geçen bir restoranı hedef aldılar. Bu iki saldırı sonrası tüm dünya arcelona'daki saldırıyı kim hangi örgüt yaptı sorusuna yanıt ararken, akla ilk gelen ögüt IŞİD (DEAŞ). Saldırıların direk sivilleri hedef alması ayrıca Almanya ve Fransa'daki saldrılara benzemesi 'saldırıyı IŞİD (DEAŞ) mı' yaptı sorusunu akıllara getirdi. Öte yandan terör uzmanı Abdullah Ağar da saldırının IŞİD izleri taşıdığını belirtti. Barcelona'daki saldırıyı IŞİD üstlendi.

SALDIRGANIN FOTOĞRAFI

İspanyol basını Barcelona saldırısını Driss Oukabir adlı Fas asıllı İspanya vatandaşının düzenlediğini iddia etti. İspanyol basını saldırganın 20-25 yaşlarında olduğu ve Fas asıllı bir İspanyol olduğunu açıkladı ve olay yerinde bulunan kimlik üzerindeki fotoğrafını yayınladı.

BARCELONA'DAKİ SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENDİ

Saldırıyı IŞİD üstlendi.

MİNİBÜS KALABALIĞIN ARASINA DALDI

İspanya’nın Barcelona şehrinde bir minibüs kalabalığın arasında daldı. İspanyol El Pais gazetesi, çok sayıda kişinin yaralandığı olayda minibüsü süren kişinin olay yerinden kaçtığını duyurdu. İspanyol polisi, olayın terör saldırısı olduğunu açıkladı. İspanyol yerel basını olayda 13 kişinin öldüğünü duyurdu. Barcelona polisi ise 10'u ağır 35 yaralının olduğunu açıkladı. Polis, saldırganın olay yerine yakın bir barda çevrelendiğini açıkladı.

Güvenlik kaynakları beyaz bir minibüsün turistik bölgedeki kalabalığın içine daldığını duyurdu.

Bölgedeki metro ve tren istasyonları kapatıldı. İspanya'nın en kalabalık caddelerinden biri olan Las Rambla'daki araçlı saldırının 'Maccabi' isimli bir koşer restoranının dışında gerçekleştiği ifade edildi.

Görgü tanıkları çok sayıda kişinin olay yerinden çığlık alarak kaçtığını aktardı. Polis, kaçan saldırganı bulmak için arama çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Polis, bölgedeki kişilere 'evinize gidin' uyarısında bulundu.

Yerel basın, saldırganın mavi çizgili beyaz bir gömlek giyen uzun boylu bir kişi olduğunu yazdı.

İKİNCİ SALDIRI RESTORANA

Barcelona’da bir minibüsün kalabalığın arasına dalmasından sonra iki silahlı kişinin bir restorana girdiği duyuruldu.

El Pais'e konuşan polis kaynaklarına göre, kentin en ünlü alışveriş caddelerinden La Rambla'da yayalara yönelik terör saldırısını gerçekleştiren kişiler, ardından yakınlardaki El Raval semtinde bir bar-restorana daldılar.

AA'nın haberine göre, Resmi Katalan televizyonu silahlı birkaç kişinin Las Ramblas'taki bir Türk restoranına girdiğini ve kendilerini içeriye kapattıklarını aktardı.

'BAŞKA SALDIRI İHTİMALİ'

Barcelona’daki saldırının görgü tanıklarından Yunus Emre Erbaş, CNN Türk’e verdiği bilgilerde Barcelona yerel basınının ikinci bir minibüs
ihtimalinden bahsettiğini belirtti. Yerel basının polis kaynaklarına dayandırdığı habere göre, saldırıyı gerçekleştiren beyaz minibüs dışında

İkinci bir minibüs daha kiralanmış ve saldırı ihtimali bulunuyor.

POLİSLE PAZARLIĞIN SÜRDÜĞÜ İDDİA EDİLDİ

Saldırının olduğu bölgede restoran sahibi olan Ercan Can da CNN Türk’e verdiği bilgilerde yaklaşık 15 kişinin kendi restoranına sığındığını
bu kişilerle beraber restoranda olduklarını ve beklediklerini söyledi.

Ercan Can kendisinin duyduğu bilgilere göre de bölgedeki bir restorana teröristlerin girdiğini, içeride bulunanları rehin aldığını ve halen. Polisle pazarlığın sürdüğünü söyledi.

Barcelona polisinin çevredekileri bölgeden uzak durmaları konusunda uyardığı belirtildi. Polisin Las Ramblas bulvarı yakınlarındaki metro ve tren istasyonlarının kapatılmasını talep ettiği aktarıldı.

İspanya Başbakanı Rajoy, olayın ardından yaptığı açıklamada tüm yetkililerle iletişim içinde olduğunu açıkladı.


En Çok Aranan Haberler