HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Barroso'dan temkinli iyimserlik mesajı

Strasbourg'da konuşan Barroso, yıllık konuşmasında "işlerin eskisi gibi yürümeyeceğini" belirtti.

Barroso'dan temkinli iyimserlik mesajı

Avrupa Birliği'nin (AB) yürütme organına liderlik eden Jose Manuel Barroso, ekonomik canlanmanın "görüş alanında" olduğunu müjdelerken, Avrupa liderlerinin reformları aksatmadan sürdürmesi gerektiği uyarısı yaptı.

Ekonominin daha iyi gitmesine rağmen, kırılganlığın devam ettiğini vurgulayan Barroso, "çabaların sürdürülmesi gerektiğini" ifade etti.

Avrupa Komisyonu Başkanı, Euro Bölgesi ülkelerinin bankacılık birliği oluşturma planlarının hayata geçirilmesi çağrısını tekrarladı.

Barroso, bankacılık birliği projesinin tamamlanmasının ardından, bankalar zor duruma düştüğünde bunun maliyetinin ilk elden vergi mükelleflerinin sırtına yüklenmeyeceğini dile getirdi.

Avrupa Parlamentosu'nun, bankacılık birliğinin ilk adımı olarak, Avrupa Merkez Bankası'nın Euro Bölgesi'ndeki bankaları mali gözetim altında tutmasını öngören yasal düzenlemeyi yarın yapması bekleniyor.

Ancak projenin diğer ayaklarının hayata geçirilmesi, bazı ülkelerin muhalefeti nedeniyle daha zor.

İşsizlik uyarısı

Barroso'nun konuşmasında üzerinde önemle durduğu konulardan biri de işsizlik oldu.

28 üyeli AB içinde 26 milyon işsiz olmasının "ekonomik olarak sürdürülemez, politik olarak savunulamaz, sosyal olarak kabul edilemez" olduğunu söyleyen Barroso, çare olarak büyüme üzerinde odaklanılmasını önerdi.

Diğer yandan Barroso Rusya'yı; Ukrayna, Ermenistan, Gürcistan ve Moldova gibi eski Sovyet ülklerinin AB ile yakınlaşmasını engellediği için üstü örtülü olarak eleştirdi.

AB yetkilisi, Suriye'deki kimyasal silah iddiaları konusundaysa "güçlü bir karşılık" verilmeis gerektiğini söyledi. Barroso, Suriye'nin kimyasal silah stoklarını teslim etme önerisinin "potansiyel olarak olumlu bir gelişme" olduğunu belirtti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler