HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Barzani cumhurbaşkanı olsun'

Irakiye Bloku Lideri İyad Allavi, IKBY Başkanı Mesut Barzani'yi ziyaret etti. Irak'ta ciddi bir çöküş yaşandığını belirten Allavi, “Mesut Barzani'nin cumhurbaşkanı olmasını istiyoruz” dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Irakiye Bloku Lideri İyad Allavi ve beraberindeki heyeti makamında kabul ederek bir süre görüştü.

IKBY Başkanlığının resmi internet sitesinde Barzani ile Allavi görüşmesine ilişkin yazılı bir açıklama yayımlandı.

Açıklamada Barzani'nin Selahaddin kentindeki konutunda gerçekleşen görüşmede iki liderin bölgedeki siyasi gelişmelerle Irak'ta her geçen gün kötüye giden güvenlik sorununu ele aldıklarına dikkat çekildi.

Yazılı açıklamaya göre hem Barzani hem de Allavi'nin ülkedeki siyasi sürecin dibe vurduğu, Irak'ta ciddi bir çöküş yaşandığını, siyasi arenada yeni bir simanın yer alması noktasında aynı fikri paylaştıkları belirtilerek, "İki lider, Irak'ın köklü bir değişime gitmesi gerektiği konusunu görüştüler" denildi.

‘Barzani, Irak Cumhurbaşkanı olsun’

Görüşmenin ardından konuşan İyad Allavi, Barzani'den Irak'ın siyasi geleceğindeki değişimde rolünü oynamasını ve politik sürecin düzeltilmesi için daha aktif olmasını istediğini söyledi. Allavi, “Nuri Maliki'nin üçüncü dönem Başbakan olmasına kesinlikle karşıyız. Celal Talabani uzun süredir tedavi görüyor. Irak'ta ciddi bir çöküş yaşanıyor. Irak'ın şu an bir cumhurbaşkanı yok. Mesut Barzani'nin Irak'ın yeni cumhurbaşkanı olmasını istiyoruz” dedi. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler