HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Barzani'den flaş açıklama: Bugün Erdoğan ile görüşeceğim

Erdoğan ile Barzani'den flaş zirve! IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, bugün İstanbul'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini belirtti. Görüşmenin öğleden sonra gerçekleştirileceği duyuruldu. Masaya yatırılacak konuların başında ise Sincar'a kara operasyonu geliyor. Görüşmenin en önemli gündem maddesini; Irak'ta Sincar bölgesine hava operasyonunun ardından kara harekatı düzenlenmesine ilişkin planlar oluşturacak.

Barzani'den flaş açıklama: Bugün Erdoğan ile görüşeceğim

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün saat 16:00'da Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile görüşecek. Görüşmede Sincar'a kara operasyonu konuşulacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani'yle görüşecek. Görüşmenin en önemli gündem maddesini; Irak'ta Sincar bölgesine hava operasyonunun ardından kara harekatı düzenlenmesine ilişkin planlar oluşturacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü PKK'nın "İkinci Kandil" haline getirmeye çalıştığı Irak içindeki Sincar bölgesine ilk kez pazertesi gününü salıya bağlayan gece yarısı saat 02.00'de hava harekatı düzenledi. Sincar bölgesinin yanı sıra Suriye kuzeydoğusunda Karaçok Dağı bölgesine de eş zamanlı olarak düzenlenen harekat, Fırat Kalkanı'nın ardından Türkiye'nin bölgedeki ikinci önemli hamlesinin ilk adımı olarak yorumlandı. Genelkurmay, harekatın devam ettirileceğini açıkladı.

Sincar bölgesine yönelik olarak Genelkurmay Başkanlığı'nın bir süredir seçenekli planlar hazırladığı biliniyor. Sincar bölgesinden PKK'nın arındırılması için Barzani yönetimiyle Ankara arasında kurulacak işbirliği önem taşıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün İstanbul'da Atlantik Konseyi Zirvesi'ndeydi. Aynı zirveye Neçirvan Barzani de katıldı. Erdoğan'ın sabah duyurulan resmi programında Barzani ile görüşmesi yer almadı. Ancak kaynaklar Erdoğan'ın Barzani'yi bugün İstanbul'da kabul edeceğini dile getirdi. Barzani de, Erdoğan ile görüşeceğini açıkladı. Görüşme, Sincar bölgesine yönelik işbirliği açısından önem taşıyor.

GÖRÜŞME BUGÜN SAAT 16:00'DA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani'yi bugün İstanbul'da kabul edecek. Cumhurbaşkanlığı kaynakları kabulün saat 16.00'da Yıldız Mabeyn Köşkü'nde gerçekleşeceğini belirtti.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler