HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Barzani'den PKK'ya teşekkür

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, "PKK'nın Kürtlerin ihtiyaç duyduğu dönemde yardımı için teşekkür ediyoruz" dedi.

Başbakan Barzani'den PKK'ya teşekkür

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Bakanlar Kurulu dünkü toplantısında, Şengal'deki durumu değerlendirdi.

Başbakan Neçirvan Barzani'nin başkanlığında toplanan Kurul, yardımlarından dolayı PKK'ya teşekkür ederken, "Şimdi ise kendi bölgelerine geri dönmeliler çünkü orada kalmaları sıkıntıya neden oluyor" açıklamasında bulundu.

Başbakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre toplantıda Başbakan Neçirvan Barzani, Irak Başbakanı Haydar el İbadi'nin geçtiğimiz günlerde Erbil'e yaptığı ziyarete değinerek "İbadi, peşmergenin Irak Ordusu'na desteğini değerli bulup övdü ayrıca PKK'nın Şengal'den çıkması gerektiğini aksi halde bölgede karışıklık yaratacağını dile getirdi" dedi.

'PEŞMERGE KOBANİ'DEN NASIL DÖNDÜYSE, PKK DA DÖNMELİ'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Nasıl Kobani'de peşmerge güçlerine ihtiyaç duyulduğunda peşmerge oraya gidip daha sonra görevi bittiğinde geri döndüyse, PKK'nın Kürtlerin ihtiyaç duyduğu dönemde yardımı için teşekkür ediyor onların da peşmergenin yaptığı gibi şimdi geri dönmeleri gerektiğini söylüyoruz."


En Çok Aranan Haberler