HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Yıldırım uçak krizinden sonra ilk kez Rusya'ya gidiyor

Başbakan Binali Yıldırım 5-6 Aralık tarihlerinde Rusya'nın başkenti Moskova'da olacak ve Rus mevkidaşı Dmitriy Medvedev'le bir dizi temasta bulunacak.

Başbakan Yıldırım uçak krizinden sonra ilk kez Rusya'ya gidiyor

Uçak krizinin ardından ilk kez Rusya’ya gidecek olan Başbakan Yıldırım, ziyaret kapsamında Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev ile biraraya gelecek. Moskova'da Rus mevkidaşı Dmitriy Medvedev'le görüşecek olan Başbakan Yıldırım'ın gündeminde Türkiye-Rusya ilişkileri ve başta Suriye ve Irak olmak üzere bölgesel sorunlar olacak.

Görüşmelerde Başbakan Yıldırım'ın, 'çoğu yaş meyve sebze için ithalat', 'vize muafiyeti', 'Türk firmalarına 6 sektörde faaliyet yasağı', 'Türk personel çalıştırılmasına yönelik kısıtlamalar' ve 'serbest ticaret anlaşması' gibi konuları da gündeme getireceği kaydedildi.

TÜRK AKIMI DA GÖRÜŞÜLECEK

Türk Akım'ının da ele alınacak konular arasında olduğu belirtildi.

Görüşmelerde iki ülke arasında ticaretin yeniden kriz öncesine dönmesi için atılacak adımlar ele alınacak. Türkiye'nin Rusya'ya en büyük ihracat kalemlerinden olan domates başta olmak üzere sebze ihracatındaki yasağın kaldırılması, ticarette yerel paraların, TL-Ruble'nin kullanılması, serbest ticaret bölgesi kurulması ve turizm gibi başlıklar da gündeme gelecek.

İkili görüşmelerde FETÖ ile mücadelenin yanı sıra Suriye, Irak ve Fırat Kalkanı operasyonu ele alınacak.

Başbakan'ın Rusya ziyaretine bakanların yanısıra çok sayıda işadamının da katılması bekleniyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler