HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Batan geminin içinden görüntüler yayınlandı

Gemi faciasında yakınları kayıp olan Güney Koreli aileler çok öfkeli. Batan geminin içinden çekilmiş yeni görüntüler yayınlandı. İşte yaşanan can pazarını gözler önüne seren o görüntüler...

Dün sabah saatlerinde bilinmeyen bir sebepten sulara gömülen “Sewol” isimli feribotta yaşananlarla ilgili yeni detaylar ortaya çıktıkça ailelerin öfkesi büyüyor. 287 kayıp yolcunun aileleri kendilerini ziyaret eden Güney Kore Başbakanı’na büyük tepki gösterdi. Kazaya yeterli sayıda ekiple müdahale edememekle suçlanan Başbakan’a su şişesi fırlatıldı.

Feribottan altı yaşında bir kız çocuğunun kurtarılması ise tüm ülkeyi duygulandırırken; geminin içinden çekilen görüntüler yaşanan can pazarını gözler önüne serdi.

Bütün ülkeyi yasa boğan olayda gemi yetkililerinin, çoğunluğu öğrenci olan yolcuların tahliyesinde çok geç kaldıkları düşünülüyor. Kazaya yeterli sayıda ekiple müdahale edememekle suçlanan Başbakan Chung Hong-won’a kayıp yakınları tarafından su şişesi fırlatıldı.

KURTULUŞ HİKAYESİ

475 yolcu ve mürettebat taşıyan feribottaki 287 kişi halen kayıp. Feribottan şu ana kadar 179 kişi kurtarılırken, dokuz kişinin de cesedine ulaşıldı.

Medyada yer alan haberlere göre, anne ve babasının can yeleği giydirdiği altı yaşındaki Kwon Ji-yeon, daha sonra onu tanımayan dört yolcu tarafından kucaktan kucağa aktarılarak yan yatmakta olan geminin güvertesine kadar ulaştırıldı. Ancak küçük kızın feribottan çıkamayan aile bireyleri halen kayıplar arasında.

AĞLATAN LİSTE

Kurtarma ekipleri tarafından güverteden alınarak helikopterle hastaneye nakledilen küçük çocuğun akrabalarıyla buluşması ise ertesi gün gerçekleşti. Fiziksel yara almayan, ama ağır bir psikolojik travmaya maruz kaldığı belirtilen küçük kız, Güney Koreli TV yıldızı Haaha'nun takipçilerine yolladığı fotoğraflı mesaj sayesinde akrabalarına kavuştu.

Bütün ülkeyi yasa boğan olayda gemi yetkililerinin, çoğunluğu öğrenci olan yolcuların tahliyesinde çok geç kaldıkları düşünülüyor.

Öte yandan, Geminin kaza yapmasının ardından cep telefonlarına sarılan öğrenciler ailelerine mesaj göndererek yardım istemeye çalışmış.

"ANNE SENİ SEVİYORUM"

Güney Kore medyasında yer alan bir haberde Shin Young-Jin isimli öğrencinin, “Bunu sana tekrar söyleme imkanım olmayabilir. Anne, seni seviyorum” yazan bir kısa mesaj gönderdiği haberi yer aldı. Oğlunun ölüm kalım savaşı verdiğinden habersiz olan anne ise, “Oh, ben de seni seviyorum oğlum” diyerek cevap gönderdi. Diğer pek çok örneğin aksine bu hikaye mutlu sonla bitti ve Shin gemiden kurtulan 179 kişi arasına girebilmeyi başardı.

Ancak 16 yaşındaki Kim Woong-Ki arkadaşı kadar şanslı değildi. Abisine, “Odam 45 derece yan yattı. Telefonun çok iyi çekmiyor” diye mesaj gönderen Kim’in ismi 287 kişilik kayıp listesinde yer alıyor. Yardımın yolda olduğundan emin olan abisi ise Kim’e, “ Panik yapma, sadece sana söylenenleri yap. İyi olacaksın” diyerek cevap verdi.

"DAHA ERKEN ÇIKMAMIZ SÖYLENSEYDİ DENİZE ATLAMA ŞANSIMIZ OLURDU"

Abisi Kim’den gemi ekibinin yolculara verdiği talimatlara uymasını istedi ancak şimdi Güney Kore’de ekibin kararlarını tartışıyor.

Kazadan kurtulanların verdiği ifadelere bakılarak dün yaşanan gemi faciasında yetkililer öğrencilerin tahliyesinde çok geç kalmakla suçlanıyor.

Batan gemiden kurtulmayı başaran öğrencilerden biri MBC televizyonuna, "Dışarı çıkmamız daha erken söylenmiş olsaydı, pek çoğumuzun denize atlama şansı olurdu" dedi. Kurtulanların ifadelerinden ortaya çıkanlara göre öğrencilere uzunca bir süre bulundukları yerde kalmaları ve hareket etmemeleri söylenmiş.

Kayıp yakınlarını ziyaret eden Başbakan'a su şişesi fırlatıldı

Yerel medyada çıkan başka bir haberde soyadı Shin olan 18 yaşındaki bir öğrenci babasına gönderdiği bir mesajda, “Merak etme baba. Can yeleği giydim ve diğer kızlarla birlikteyiz. Geminin içindeyiz, hala koridordayız” yazmış. Mesajı alınca çılgına dönen baba kızından hemen dışarıya çıkmasını istemiş ancak artık her şey için çok geç kalınmıştı.

Kazadan kurtulanlar ve kayıp yakınları için kurulan barınağı ziyaret eden Güney Kore Başbakanı Chung Hong öfkeli ailelerden nasibini aldı. Korumaların etrafında etten duvar ördüğü Chung’a su şişesi fırlatıldı.

Güney Koreli bakana bir kayıp yakını böyle tokat attı
Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler