HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Batman karakterine can veren Adam West hayatını kaybetti

Batman filmiyle gönüllere taht kuran Amerikalı aktör Adam West, yaşamını yitirdi. Ailesinin yaptığı açıklamaya göre 1928 doğumlu Adam West, eşinin, çocuklarının ve torunlarının yanı başında huzur içinde gözlerini yumdu. Adam West, bir süredir lösemi ile mücadele ediyordu.

Adam West'in ailesi yaptığı duyuruda "Babamız kendisini her zaman parlak şövalye olarak görürdü ve hayranlarının hayatlarına olumlu bir etki bırakmayı amaçlardı. Her zaman kahramanımızdı ve öyle olmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

Adam West, 63 yıllık meslek hayatında Batman karakterine hayat vermesinin yanı sıra, kült animasyon dizileri Family Guy ve Simpsons'da da sesiyle yer aldı.

ADAM WEST KİMDİR?

Adam West, 11 Eylül 1928 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington'da dünyaya geldi. Eğitim hayatını Walla Walla High School, Lakeside School ve Whitman College'da tamamladı.

Eğitiminin ardından oyunculuk kariyerine başlayan Adam West, birçok televizyon dizisi ve sinema filminde rol alarak unutulmaz aktörler arasında yer aldı. Özellikle Batman filmiyle adını tüm dünyaya duyuran Adam West, 10 Haziran 2017 günü 88 yaşında hayatını kaybetti.

ROL ALDIĞI BAZI DİZİ VE FİLMLER

The FBI Story
Batman
One Dark Night
Yellow Pages
Omega Cop
Joyride
From Heaven to Hell
The Clinic
Run for Cover
Batman: New Times
Batman: Return of the Caped Crusaders
The Lego Batman Movie
The Simpsons (seslendirme)
Family Guy
Batman: The Brave and the Bold
SpongeBob SquarePants
Scooby-Doo
The Big Bang Theory
Powerless


En Çok Aranan Haberler