HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BDP milletvekilleri HDP'ye katılıyor

BDP ve HDP milletvekillerinin BDP Genel Merkezi'nde bir araya geldiği toplantıda, BDP'li vekillerin HDP'ye katılması kararı alındı. HDP Eş başkanı Ertuğrul Kürkçü, HDP'nin oluşum sürecinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce gerçekleşeceğini söyledi.

BDP milletvekilleri HDP'ye katılıyor

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekilleri Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) katılıyor.

Karar, BDP ve HDP milletvekillerinin BDP Genel Merkezi'ndeki toplantısında alındı.

Toplantıya, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkan Vekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü katıldı.

Fırat Haber Ajansı'nın internet sitesinde yer alan habere göre, toplantının ardından Ertuğrul Kürkçü, "BDP'nin HDP'ye katılımı noktasında her iki partinin ortaklaştığını ve bu sürecin en kısa zamanda gerçekleşeceğini" söyledi.

"BDP'nin, HDP'nin bir bileşeni olarak kendi sürecini yeniden şekillendireceğini" belirten Kürkçü şu ifadeleri kullandı: "Toplumun tamamının gelecek tarihi olacağız. Bu noktada ortak bir mutabakata vardık. Sahici bir adım atıyoruz (…) Bu durum sadece Türkiye'yi değil, dünyayı ilgilendiriyor. Buradaki Kürt sorununa çözümün gelişmesi bölgeye ve Orta Doğu'ya da yansıyacaktır. Önünü açacaktır.”

BBC Türkçe'ye değerlendirmede bulunan Kürkçü, BDP'li vekillerin bundan sonra TBMM'de "HDP çatısı altında faaliyet göstereceğini" söyledi.

Kürkçü, bu kararın geçen hafta BDP Parti Meclisi ile Merkez Yönetim Kurulu toplantılarında dile getirildiğini, bugünkü toplantıda da bu değerlendirmelerin ele alındığını söyledi.

Fırat Haber Ajansı, BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın toplantıya katılmadığını aktardı.

HDP Eş Başkanı Kürkçü, yeni HDP grubunun oluşması sürecinin Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde tamamlanacağını ifade etti.

Toplantı sonrası BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan bir soru üzerine, İmralı Adası'nda hapis yatan PKK lideri Abdullah Öcalan'la Pazar günü yapacakları görüşmede, toplantı sonuçlarını paylaşacaklarını söyledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler