HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bebek katilleri!

İsrail'in kara harekatı başlattığı Gazze'de ölü sayısı 550'yi buldu, en az 2500 yaralı var.

İŞTE YÜREK BURKAN KARELER

KARİKATÜRLERLE İSRAİL'İN GAZZE VAHŞETİ

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 27 Aralık'tan bu yana en az 550 kişi öldü, 2 bin 500 kişi ise yaralandı. İsrail'in kara harekatı başlattığı Gazze'de, yalnızca dün en az 20 Filistinli çocuğun hayatını kaybettiği bildirilirken, çatışmaların yeniden şiddetlendiği açıklandı.

Gazze Şeridi'nde dün akşam saatlerinde yeni çatışmalar patlak verirken, İsrail'e ait bir zırhlı aracın imha edildiği bildirildi. AFP'ye göre, İslami Cihad Sözcüsü ve kimi görgü tanıkları, İsrail tanklarının kuşattığı Gazze kentinin doğusundaki Şucaiye'nin ardından Zeytun mahallesinde çatışmaların çıktığını açıkladı.

El Cezire'nin haberinde de Hamas militanlarıyla İslami Cihad üyelerinin İsrail askerleriyle çatıştığı Gazze kentinin Şucaiye mahallesinde büyük patlamalar olduğu, İsrail savaş uçaklarının kent üzerinde alçak uçuş yaparak ateş açtıkları belirtildi.

İŞTE YÜREK BURKAN KARELER

KARİKATÜRLERLE İSRAİL'İN GAZZE VAHŞETİ

İslami Cihad'ın askeri kanadı El Kuds Tugayları Sözcüsü, İsrail tanklarının Gazze kentine ilerlemeye çalıştıklarını söyledi. Sözcü, çatışmalar sırasında İsrail'e ait bir zırhlı personel taşıyıcısı imha ettiklerini bildirdi.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebaliye'de de Filistinliler ile İsrail askerleri arasında çatışma çıktığı ifade edildi. El Cezire'ye konuşan Gazzeli emekli doktor Musa El Hadda, Gazze'de F-16'ların ve Apaçi helikopterlerinin ateşi dışında heryerin karanlıkta olduğunu dile getirdi. F-16'ların ilk kez çok alçaktan uçup her yere füze attıklarını anlatan El Hadda, "Kimse evinden ayrılamıyor. Sığınaklarımız yok, İsrail bunu biliyor. Heryeri bombaladılar, bombaların çoğu evlere isabet ediyor" dedi.

AP Ajansı, İsrail saldırılarından 10 gün sonra Gazze'nin en büyük hastanesi olan Şifa Hastanesi'nde bugün izdiham olduğunu, odaların dolu olması nedeniyle yaralıların çoğunun koridorlarda tedavi gördüklerini aktardı. Muhabirin, Şifa Hastanesi'nde militanlara ait cesetler görmediği, tersine hastanenin sivillerle dolu olduğunu söylediği kaydedildi.

İŞTE YÜREK BURKAN KARELER

KARİKATÜRLERLE İSRAİL'İN GAZZE VAHŞETİ

20 Filistinli çocuk öldü

İsrail'in kara harekatı başlattığı Gazze'de, yalnızca bugün en az 20 Filistinli çocuğun yaşamını yitirdiği bildirildi. Doktor Muaiye Hassaneyn, gün boyunca en az 20 çocuğun öldüğünü açıklarken, ölenlerden 3 bebeğin, evleri enkaza dönen ve 13 cesedin çıkarıldığı Samuni ailesinden olduğu kaydedildi. Birleşmiş Milletler ve Filistinli yetkililerin verdiği bilgilere göre, bugünkü ölümlerle birlikte 10 günlük İsrail saldırılarında toplam can kaybı sayısı 550'yi aştı. Bu can kayıplarının yaklaşık 200'ünü sivillerin oluşturduğu, yaralı sayısının da 2 bin 500 civarında olduğu belirtiliyor.

Filistinli bir sağlık görevlisi, İsrail'in kara harekatının başladığı 3 Ocak'tan bu yana da 70'i sivil 80 kişinin öldüğünü söyledi. Saldırıların başından bu yana da 1'i asker olmak üzere toplam 5 İsrailli'nin öldüğü kaydediliyor.

İŞTE YÜREK BURKAN KARELER

KARİKATÜRLERLE İSRAİL'İN GAZZE VAHŞETİ

İsrail ordu sözcüsü, hava saldırılarının ardından başlayan kara harekatında onlarca Hamas militanının öldürüldüğünü, yaralanan 6 İsrailli askerden ikisinin durumunun ağır olduğunu açıkladı. İsrail birliklerinin bugün Gazze'ye düzenlediği ikinci saldırıda 7 kişilik bir Filistinli aile öldü. Filistinli sağlık görevlileri, saldırının Gazze kentinin dışındaki Beach mülteci kampına düzenlendiğini belirtti. Gazze'de kara saldırısı başlatan İsrail'e ait bir tankın yine bugün Gazze kentinin doğusunda Zeytun semtinde açtığı ateş sonucu 3 Filistinli çocuğun hayatını kaybettiği bildirilmişti.

27 Aralık'tan bu yana düzenlediği saldırılarda İsrailli 4 sivil ile bir askeri öldüren Hamas, keskin nişancılarının, 6 askeri vurduğunu belirtti.

Aynı aileden 13 ölü

Gazze'de, aynı aileden 13 kişi İsrail'in açtığı tank ateşinde hayatını kaybetti. Sağlık görevlileri, Gazze kentinin doğusunda İsrail tank ateşiyle yerle bir olan evin enkazından Samuni ailesinden 13 kişinin cesedinin çıkarıldığını açıkladı. Ölenler arasında anne ile 3 çocuğunun da bulunduğu belirtildi. Gazze Şeridi'nde düzenlenen saldırılarla ilgili bazı bilgiler şöyle:

İŞTE YÜREK BURKAN KARELER

KARİKATÜRLERLE İSRAİL'İN GAZZE VAHŞETİ

Hastane yetkilileri, Gazze kentinin doğusunda açılan bir başka tank ateşinde anne ile 3 çocuğunun öldüğünü açıkladı. Gazze Şeridi'nin orta kesimlerinde İsrail ateşi sonucu 3 yaşındaki Filistinli bir kız çocuğu öldü, çocuğun anne ve babası ile diğer akrabaları yaralandı. Cebaliye mülteci kampında, bir hastanenin otoparkına açılan tank ateşi maddi zarara yol açtı.

İsrail, Gazze Şeridi'nde havadan Hamas ve liderlerine karşı saldırıların devam edeceğine dair bildiriler atmayı sürdürdü. Arapça yazılı bildirilerde, halktan evlerini terk ederek kent merkezlerine gitmesi istendi. Gazze'den İsrail sahil kenti Aşdod'a yaklaşık 20 roket atıldı. İsrail ordu sözcüsü, kara harekatında onlarca Hamas militanının öldüğünü, dün gece 2'si ağır 6 İsrail askerinin yaralandığını açıkladı. Beyt Hanun'da, dün ölüleri için yas tutanları hedef alan saldırıda 3 sivil öldü. Beach mülteci kampında, dün evlerinin bombalanması sonucu aynı aileden 7 kişi öldü.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler