HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Belçika polisi PKK'ya göz yumdu'

Belçika polisinin, Ardenler bölgesindeki ormanlık alanda PKK ve cihatçı gruplar tarafından kurulan kamplar konusunda ihmâlkâr davrandığı öne sürüldü. Polis, 2013 yılında kurulan kamplar konusunda hiçbir denetim yapmamakla suçlandı.

'Belçika polisi PKK'ya göz yumdu'

Yusuf Özkan / Lahey, Hollanda

Belçika polisinin, Ardenler bölgesindeki ormanlık alanda PKK ve cihatçı gruplar tarafından kurulan kamplar konusunda ihmâlkâr davrandığı öne sürüldü.

Polis, 2013 yılında kurulan kamplar konusunda hiçbir denetim yapmamakla suçlandı.

Ardenler'de bu örgütler tarafından silahlı eğitim kampları oluşturulduğu geçen yıl basına yansımıştı.

Basın, Suriye'deki cihatçı gruplar için militan topladığı belirlenen Sharia4Belgium adlı örgütün Ardenler'deki kampına ait fotoğraflara yer vermişti.

Bu haberler üzerine oluşturulan araştırma komisyonu, polisin ihmalkâr davrandığını açıkladı.

Komisyon, Belçika polisinin kara listeye aldığı Sharia4Belgium ve PKK gibi örgütleri yeterince takip etmediğini vurguladı.

Hollanda Televizyonu'nun (NOS) Brüksel muhabiri Joris van Poppel, geçen yıl Ardenler'deki cihat kamplarına ait fotoğrafların Facebook üzerinden paylaşıldığını hatırlatıyor.

Ancak buna rağmen Belçika polisi kampların varlığından haberdar olmadığını belirten Hollandalı gazeteci, "Polis görünüşte hiçbir şey yapmadı. Bu çok garip" diyor.

Poppel, bunun nedeninin de polis teşkilatı içindeki iletişim eksikliği olduğunu söylüyor.

Kampların varlığı, Ardenler bölgesinde devriye gezen bir polis ekibi tarafından tesadüfen keşfedildi.

Araştırma komisyonuna göre, radikal grupların özellikle internet üzerinden gerçekleştirdiği haberleşmenin takibi konusunda "korkunç bir eksiklik" var.

Belçikalı yetkililere göre terörle mücadele merkezinde, internet üzerinden terör faaliyetlerini izlemekle görevli birimde sadece bir kişi bulunuyor. Bu kişi sürekli değil, belli zamanlarda çalışıyor.

Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon'un, ihmal haberleri üzerine 10 kişilik internet araştırma ekibi kurulmasına karar verdiği belirtiliyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler