HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Belçika: Saldırılar sonrası kriz yönetimi nasıl yapıldı?

Brüksel'deki üç patlamayla beraber yetkililer ve medya kamuoyunu sürekli bilgilendirdi. Halka, televizyon ve internet sitelerinin yanı sıra sosyal medyadan da sürekli uyarılarda bulunuldu ve yardım hatlarına erişim yolları paylaşıldı.

Belçika: Saldırılar sonrası kriz yönetimi nasıl yapıldı?

Brüksel'deki patlamalar sonrası saldırılarla ilgili bilgi ve uyarılar televizyon kanalları, haber siteleri ve sosyal medyada sık sık paylaşıldı, kamuoyu sürekli olarak bilgilendirildi. Yetkililer de hem sosyal hem de geleneksel medya aracılığıyla kamuoyuna gerekli mesajları iletti.

Belçika Kriz Yönetim Merkezi, Twitter'daki (Crisis Center Belgium)@CrisiscenterBEhesabı üzerinden Flamanca, İngilizce ve Fransızca uyarılarda bulundu.

Merkezin paylaştığı mesajlarda örneğin çocukların okullarda kalması, halkın da dışarı çıkmaması gibi uyarılar yapıldı.

Bir diğer mesajda da acil durumlar için 1771 numarasını aramaları, ancak önceliği 'mağdurlara ve ailelerine vermeleri, gerekli olmadıkça aramamaları' söylendi.

Merkez ayrıca telefon hatlarının yoğun olması nedeniyle halka cep telefonu mesajları ve sosyal medya üzerinden iletişim halinde olabileceklerini duyurdu.

Başbakandan mesajlar

Brüksel Havaalanı da@BrusselsAirportTwitter hesabından uçuşların durdurulduğunu duyurup, havaalanında arkadaşları ve aileleri olanların aramaları için bir telefon numarası verdi.

Metro hatlarından sorumlu birimin resmi Twitter hesabından da metro, tramvay ve otobüslerin iptal edildiği bildirildi.

Havaalanındakiler için ayrı bir yardım hattı açıldı.

Brüksel'de metro hatlarından sorumlu resmi birimin hesabı@STIBMIVB, seferlerle ve ölü-yaralı sayısıyla ilgili sık sık bilgilendirici mesajlar paylaştı.

Başbakan Charles Michel, acil yardım hattı 1771'in aranmasını tavsiye etti.

Belçika Başbakanı Charles Michel de hem televizyondan hem de Twitter hesabı@CharlesMichel'den kamuoyunu bilgilendirdi.

Başbakan Michel saldırıyı kınayan bir mesaj paylaştı ve takipçilerine kriz hattı olan 1771'i arayabileceklerini duyurdu.

Öte yandan Kızılhaç saldırı bölgelerinde yaşayanların güvende olduklarını bildirebilmesi içinikbenveilig.rodekruis.nl/brusselsitesini devreye soktu. Tüm telefon şirketleri de Hotspot bağlantısındaki şifreyi kaldırararak ağı herkesin kullanımına açtı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler