HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Belgrat'taki Eşcinsel Onur Yürüyüşü'nde arbede

Sırbistan’da tepkilere rağmen başkent Belgrat’ta GBTT (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti ve Transseksüel) bireyleri ve destekçilerinin yürüyüşü, geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşti.

Belgrat'taki Eşcinsel Onur Yürüyüşü'nde arbede

Turan KASAP/PRİŞTİNE (Kosova), (DHA)-GBTT üyelerinin yürüyüşü öncesinde Belgrat’ın ana caddeleri ulaşıma kapatıldı, bine yakın özel polis gücü ise zırhlı araçlarla ve yerleştirdikleri güvenlik barikatları ile hazır bulundular . Saat 11 sıralarında 3 binin üzerinde GBTT üyesi ellerinde gök kuşağı bayrakları, “Biz De varız” , “Sırbistan’da Demokrasi” yazılı pankartlarıyla ele ele tutuşarak fakülteler semtinden, Sırbistan Meclisi binası önüneyürüdüler. Sırbistan Meclis binası önünde yapılan konuşmalarda, GBTT bireyleri artık dünyanın neredeyse her yerinde gerek hükûmet gerekse toplum tarafından kabul edilen bir hareket olduğu vurgulandı. Sırbistan HükümetindenGBTT’nin yasalaştırılması istemi ortaya atıldı.

Yürüyüştedestek amacıyla ABD Büyükelçisi Michael D. Kirby, Belgrad Büyük Kent Belediye Başkanı Sinişa Mali, Demokratik Parti üyeleri hazır bulundu.

SIRBİSTAN BAŞBAKANI’NIN KARDEŞİ AND GÖZALTINA ALINDI

Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuciç’in kardeşi Andreya Vuciç önderliğinde 100 üzerinde genç, Meclis binası önende eylemlerini sürdüren GBTT üyelerine saldırmak içinhazırlanırken, jandarma birlikleri müdahalede bulundu. Yaşanan arbede sırasında Başbakanın kardeşi olan Andreya Vuciç gözaltına alındı. Arka sokaklarda GBTT üyeleri ile bazı gençler arasında arbede yaşandı ve bu sırada 11 kişi yaralandı çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Araştırmalara göre Sırbistan’dahomofobi her yıl yüzde 2 oranında artıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler