HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Berlin’de açlık grevi devam ediyor

Almanya'nın başkenti Berlin´in Brandenburg Kapısı önünde mültecilerin yaptığı açlık grevi dokuzuncu gününü buldu.

İran, Gana, Irak, Senegal gibi ülkelerden Almanya´ya iltica eden 23 kişilik grubun en önde gelen talepleri, iltica başvurularının kabul edilmesi ve yaşadıkları sorunların kamuoyuna yansıması. Açlık grevinde yer alan isimlerden biri de Hamid Ruhbahş. İki sene önce İran´dan Münih´e kaçan Ruhbahş başvurusunun kabulünü bekliyor. Almanya'ya hayatını kurtarmak için geldiğini söyleyen Ruhbahş, "Memleketimden kaçtım. Burada da hayat kavgası vermem gerekiyor” dedi.

Mülteciler Berlin halkı ve turistler tarafından büyük ilgi görüyor."Hiç bir insan yasa dışı değildir" sloganıyla hareket eden birçok sivil toplum örgütü de mültecilere maddi ve manevi yardımda bulunuyor, gelişmeleri yakından takip ediyor.

IG-Metall sendikası ve Wedding Göçmenler Grubu´nda aktif olarak çalışan Türk kökenli Aslan Yılmaz, "Bu insanlar daha önce Münih´te açlık grevi yapmayı denemişlerdi. Fakat orada çok kötü ve kaba bir muameleye tabi tutuldular. O yüzden kendilerini can havliyle Berlin´e attıkları söyleniyor. Oradaki İçişleri Bakanı Joachim Hermann onlara"Buradaki toplanma ve gösteri hakkı sadece Almanlara mahsustur` demiş" açıklamasını yaptı.

Açlık grevi her geçen gün daha dramatik bir boyut kazanıyor. Salı günü yedi mülteci açlık, susuzluk ve aşırı soğuktan dolayı hastaneye kaldırıldı. Meselenin ne zaman çözüleceği ise meçhul. En son Federal Entegrasyondan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer, "Açlık grevleri hiçbir zaman bir çözüm olamaz" demişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler