HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Berlin'de kamyon pazar yerine girdi: 12 ölü

Almanya'nın başkenti Berlin'de bir kamyon Noel alışverişi yapan kalabalığın arasına daldı, olayda 12 kişi hayatını kaybetti.

Almanya’nın başkenti Berlin’de bir Noel pazarına giren kamyon 12 kişinin ölümüne, çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açtı.

Berlin’in turistik merkezlerinden Kurfuerstendamm’daki olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi ve ambulans gönderildi.

Berlin polisinden yapılan açıklamada, olayın bir kaza mı, yoksa terör saldırısı mı olduğunun henüz kesinlik kazanmadığı, soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

En az 12 kişinin öldüğünü ve olayın ardından bir şüphelinin yakalandığını doğrulayan polis, bu kişinin kamyonu kullanan kişi olup olmadığının halen incelenmekte olduğunu bildirdi.

Şoföre refakat ettiği tahmin edilen bir kişinin ise olay yerinde ölü bulunduğu bildirildi.

TIR'ın Polonya plakalı olduğu tespit edilirken, terör saldırısı şüphesi nedeniyle olayın soruşturmasını Federal Başsavcılık üstlendi.

Olay sırasında, tarihi Yıkık Kilise yakınındaki Noel pazarında bulunan görgü tanıkları, kamyonu kullanan şoförün kaçtığını ifade ettiler. Bölgeyi kordon altına alan polis, alana girişlere izin vermiyor.

KORKUNÇ HABERLER

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert saldırıyla ilgili Twitter hesabından “Korkunç haberler. Başbakan (Angela) Merkel, İçişleri Bakanı ve Belediye Başkanıyla bağlantıda“ diye bildirdi. Saldırının yaşandığı sırada Başbakanlıkta düzenlenen Uyum Ödülleri töreninde olan Başbakan Merkel, haberi duyar duymaz, törenden ayrıldı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler