HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beşar Esad dünyaya meydan okudu

ABD ve müttefiklerinin askeri operasyon düzenlemeye hazırlandığı Suriye’nin Devlet Başkanı Beşşar Esad, müdahaleye karşı savunmaya geçeceklerini ifade etti.

Beşar Esad dünyaya meydan okudu

Batılı güçlerin Suriye'ye operasyon düzenleyeceği konuşulurken Suriye lideri Beşar Esad "Zafer bizim olacak" ve "Kendimizi savunacağız" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Lübnanlı El Ekber gazetesi, Beşar Esad'ın Suriyeli yetkililere hitaben "Bundan zaferle çıkan biz olacağız" dediğini aktardı. Gazeteye göre Esad şu ifadeleri kullandı:

"Bildiğiniz gibi krizin başlangıcından bu yana gerçek düşmanımızın kendini ortaya çıkarmasını bekledik"

"Moralinizin yerinde olduğunu ve vatanı korumak için herhangi bir saldırıya karşı hazırlıklı olduğunuzu biliyorum."

"Bu, bizim zaferle çıkacağımız tarihi bir çatışma."

"KENDİMİZİ SAVUNACAĞIZ"
Bunun yanı sıra Suriye devlet televizyonu da Beşar Esad'ın "Suriye kendini savunacaktır" şeklindeki ifadelerini geçti. Televizyonun haberine göre kendisini ziyaret eden Yemenli siyasetçilere açıklamalarda bulunan Esad, "Suriye, herhangi bir saldırı karşısında kendisini savunacaktır. Bu tehditler, sadece Suriye'nin ilkelerine ve bağımsızlığına olan bağlılığını artıracaktır" dedi.

ABD, İngiltere ve Fransa Suriye'ye yönelik operasyon hazırlıkları yaptığı konuşulurken bugün ABD ve İngiltere'den gelen açıklamalar bu iki ülkenin çark ettiği yorumlarına neden olmuştu. Öte yandan dün de Suriye lideri Beşar Esad'ın ailesi ve beraberindeki bazı bakanlarla birlikte İran'a gittiği öne sürülmüştü. Ancak İran Dışişleri Bakanlığı bu iddiayı yalanlamıştı.

Tüm haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler