HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beşiktaş, Liverpool'u penaltılarla eledi

Beşiktaş, İngiliz takımı Liverpool'u penaltılarla yenerek UEFA Avrupa Ligi'nden eledi ve üçüncü tura yükseldi. Liverpool ise, son Avrupa zaferini yaşadığı İstanbul'dan bu kez hüzünlü ayrılıyor.

Beşiktaş, Liverpool'u penaltılarla eledi

İngiltere'de 1-0 kaybettiği maçın rövanşında Liverpool'u penaltılar sonunda eleyen Beşiktaş Avrupa Ligi'nde üçüncü tura yükseldi.

Liverpool ise, en son Avrupa zaferini yaşadığı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Avrupa Ligi'ne veda etmiş oldu.

İngiliz devi, Daniel Sturridge'la ilk yarıda yakaladığı şansı Cenk Gönen'in başarılı hamlesiyle değerlendiremezken, bu pozisyondan sonra maçta daha etkili olan evsahibi Beşiktaş'tı.

Özellikle ikinci yarıda daha üstün olan Kara-Kartallar, 74. dakikada Tolgay Arslan'ın golüyle turu dengeye getirdi.

Liverpool geçen haftaki ilk maçı 1-0 kazanmıştı ve maçın uzatma ve penaltılara kalması için taraflardan birinin atacağı gol yeterli olacaktı.

Bu gole yaklaşan taraf da yine Kara Kartallar oldu. Demba Ba'nın son dakikalardaki vuruşu Livepool kale direğinden dönünce maç uzatmaya gitti.

Uzatmalarda da eşitlik bozulmayınca penaltılara geçildi.

Bu aynı zamanda, İngiliz devi için Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yeni bir penaltı atışları heyecanı anlamına da geliyordu.

Yaklaşık 10 sene önce yine bu statta Şampiyonlar Ligi finalinde karşılaştığı Milan'a karşı 3-0 geriden gelerek penaltı atışlarını kazanıp kupaya uzanan Liverpool, bu kez 10 sene önceki kadar şanslı değildi.

Beşiktaş'ta Demba Ba, Gökhan Töre, Veli Kavlak, Atiba ve Tolgay Arslan kullandıkları penaltıları gole çevirirken, konuk ekipte Lambert, Lallana, Emre Can ve Allen başarılıydı. Son penaltı vuruşu için topun başına gelen Lovren, atışta başarılı olamayınca Liverpool'un Avrupa macerası sonlanmış oldu.

Beşiktaş ise, kupada üçüncü tura yükselirken, Liverpool'dan da rövanşı almış oldu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler