HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beyaz Baretliler Oscar'a vize yasağı yüzünden gidememiş

Beyaz Baretliler ya da Beyaz Miğferler olarak tanınan Suriyeli yardım kuruluşu üyeleri, ABD Başkanı Donald Trump'ın vize yasağı nedeniyle ülkeye alınmadıkları gerekçesiyle Oscar törenine katılamadı.

Beyaz Baretliler Oscar'a vize yasağı yüzünden gidememiş

ABD’nin 7 ülkeye koyduğu vize yasağı nedeniyle cumartesi günü ABD’ye girişleri engellenen, en İyi Kısa Belgesel Oscar’ını kazanan 'The White Helmets' (Beyaz Baretliler-Beyaz Miğferler) filminin Suriyeli ekibi, ABD’ye girişleri engellenince önceki gece düzenlenen Oscar ödül törenini İstanbul’dan izledi. Törene katılamayan ve İstanbul’da üç gün havaalanında beklediklerini anlatan ekip uçağa kabul edilmediklerini söyledi.

ABD İÇ GÜVENLİK BAKANLIĞI'NIN SON DAKİKA KARARIYLA UÇAĞA BİNMELERİ ENGELLENDİ

Associated Press'in haberine göre, Beyaz Baretliler’de de görevli olan filmin görüntü yönetmeni Khaled al-Khatib’in de aralarında olduğu ekibin bazı üyelerinin cumartesi günü Los Angeles uçağına binmesi, ABD İç Güvenlik Bakanlığı’nın “son dakika” kararı ile engellendi.

Grup üyeleri, Twitter’dan yaptıkları açıklamada üç gün havaalanında beklediklerini, ABD Gümrük ve Sınır Koruma Servisi’nin ‘geçerli dokümana sahip olmadıklarını’ kendilerine ilettiğini söyledi.

"BU BİR MEDYA ÖDÜLÜ, SİYASİ BİR ÖDÜL DEĞİL"

“Bu bir medya ödülü, siyasi bir ödül değil. Fakat halen Suriye halkının trajedisine ışık tutuyor. Belki katliamların bir kısmını durdurur. Bu, güçlü bir film” diyen 21 yaşındaki grup üyesi Khaled al-Khatib, Beyaz Baretliler belgeselinin Oscar ödülünü kazanacağını tahmin ettiklerini ve bütün diğer grup üyeleriyle televizyondan töreni izlediklerini anlattı.

Törende ödülü belgeselin yönetmeni Orlando von Einsiedel ve yapımcı Joanna Natasegara aldı.

"KİM BİR HAYAT KURTARIRSA BÜTÜN İNSANLIĞI KURTARIR AYETİ REHBERLİK EDİYOR"

Yönetmen Einsiedel, Beyaz Baretliler’in kurucusu Raid el Salih’in mesajını törende okuyarak “Bu film bizim çalışmalarımızı dünyaya tanıttığı için müteşekkiriz. Kuruluşumuza Kuran’daki “Kim bir hayat kurtarırsa bütün insanlığı kurtarır” ayeti rehberlik ediyor. 82 binden fazla Suriyelinin hayatını kurtardık” diye konuştu.

ESAD REJİMİNE GÖRE BEYAZ BARETLİLER TERÖRİST BİR GRUP

40 dakikalık belgesel film, Suriye iç savaşı sırasında bombalanan şehirlerdeki gönüllü kurtarma ekiplerinin hikayesini anlatıyor.

Esad rejimi, ABD ve İngiltere’deki bazı kuruluşlardan destek gören “Beyaz Baretliler”i terörist olarak tanımlıyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler