HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beyaz Saray Sözcüsü Spicer: İran'ın bu füzeyi fırlattığının farkındayız

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, İran'ın balistik füze denemesi gerçekleştirdiğini, füzenin detaylarını incelediklerini açıkladı.

Beyaz Saray Sözcüsü Spicer: İran'ın bu füzeyi fırlattığının farkındayız

Günlük basın brifinginde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Spicer, "İran'ın bu füzeyi fırlattığının farkındayız, tam detaylarına bakıyoruz" ifadelerini kullandı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ise konuya daha temkinli yaklaştı.

Konuyla ilgili bir soru üzerine açıklamalarda bulunan Pentagon sözcüsü Deniz Albay Jeff Davis, Tahran'ın balistik füze denemesi yaptığına ilişkin haberleri gördüğünü ancak bu iddiaları şimdilik teyit edemeyeceğini bildirdi.

"İRAN'IN BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GÜVENLİK KONSEYİ KARARLARINI İHLAL ETMESİ DEMEKTİR"

İran'ın bölgedeki askeri faaliyetlerini yakından takip ettiklerini anlatan Davis "İddia edildiği gibi bir füze denemesi söz konusu ise bu İran'ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal etmesi demektir. Bu konuda uluslararası müttefiklerimizle ortak çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.

İsmi açıklanmayan bazı Amerikalı yetkililerin Amerikan medyasına verdiği bilgilere göre, deneme Tahran'ın 180 km doğusunda yer alan Semnan sahasında gerçekleşti.

"Horamşahr" adlı orta menzilli balistik füzenin denendiği iddia edilen haberlerde söz konusu füzenin infilak etmeden önce yaklaşık 965 km mesafe katettiği belirtildi.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler