HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beyaz Saray'dan Suriye açıklaması: Yeni saldırılara açığız

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye hükümeti tarafından tekrar kimyasal silah veya varil bombalarının kullanılması durumunda yeni saldırı talimatı vermeye hazır olduğunu açıkladı. Beyaz Saray sözcüsü Sean Spicer, "İnsanların (kimyasal) gaza ve varil bombalarına maruz kaldığı görüntüler bize bu tür bir saldırının yeniden gerçekleşmesi durumunda ileride yeniden müdahale etmemiz gerektiğini temin ediyor" dedi.

Beyaz Saray'dan Suriye açıklaması: Yeni saldırılara açığız

Spicer, "Eğer bir bebeği gazlarsanız, eğer masum insanları varil bombalarıyla vurursanız ... bu başkandan bir cevap alacaksınız" ifadesini kullandı.

Reuters'ta yer alan habere göre, varil bombaları patlayıcı ve şarapnelle doldurulmuş silindirlerden oluşuyor.

'ABD'NİN DURUŞUNDA BİR DEĞİŞİKLİK ANLAMINA GELMİYOR'

Spicer, açıklamalarında değindiği varil bombası tutumunun ABD'nin duruşunda bir değişiklik anlamına gelmediğini belirtti.

Email üzerinden açıklamalarda bulunan Spicer, "Duruşumuzda bir değişiklik yok" diyerek, "Başkan, ulusal çıkarımıza olduğu zamanlarda Suriye'de Esad rejimine karşı, tıpkı kendi insanlarına kimyasal silah kullandığı zaman olduğu gibi, harekete geçme seçeneğini elinde bulunduruyor. Ve başkanın daha önce birçok kez dediği gibi, askeri olarak vereceği cevapları mektupla duyurmayacak" ifadelerini kullandı.

RUSYA'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMA: ABD İLE SAVAŞMAYI PLANLAMIYORUZ

Suriye'ye ABD saldırısının ardından Rusya ile ipler gerildi. Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkanı Viktor Ozerov, Rusyanın ABD ile Suriyede askeri eylemlere girmeyi planlamadığını, Rus Hava Kuvvetlerinin görevinin Suriyede terörle mücadeleye destek vermek olduğunu bildirdi.

Ozerov Rus haber ajansı Ria Novostiye yaptığı açıklamada, Rusya Suriyede ABD ile askeri eylemlere girmeyi planlamıyor. Bizim görevimiz Suriyeye terörle mücadelede destek vermektir, biz bu görevi yerine getirmek için çalışıyoruz ifadesini kullandı.

Öte yandan Karadeniz Filosuna ait Admiral Grigoroviç gemisi, Türk gemilerinin Novorossiysk ziyareti sırasında Rus-Türk tatbikatlarına katıldıktan sonra Akdenizdeki Askeri Deniz Filosuna dahil edildi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler