HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beyaz Saray'dan Türkiye'nin 'cami' açıklamasına yalanlama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Obama'nın Erdoğan'la birlikte ABD'de cami açmaya söz verdiği" yönündeki açıklamasını Beyaz Saray yalanladı.

Beyaz Saray'dan Türkiye'nin 'cami' açıklamasına yalanlama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Pazar günü Maryland'de bitmek üzere olan Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi'ni ziyareti sırasında, "Obama'nın Erdoğan'la birlikte ABD'de cami açmaya söz verdiği" yönündeki açıklamasına ABD'den yanıt geldi.

Beyaz Saray Milli Güvenlik Konseyi sözcülerinden Mark Stroh’un Cumhuriyet Gazetesi’ne yaptığı açıklamaya göre, Başkan Obama böyle bir merasime katılma sözü vermedi.

Beyaz Saray, "Başkan Obama’nın böyle bir angajmanı hakkında herhangi bir açıklamamız yok" dedi. Beyaz Saray kaynakları, hiçbir şekilde böyle bir planın olmadığının altını çizdi.

ÇAVUŞOĞLU NE DEMİŞTİ?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu önündeki kağıttan okuduğu metinde "Sevgili konuklar, sevgili kardeşler... Bugün burada Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi'nde sizinle birlikte olmak benim için çok büyük bir mutluluk. Bugün burada bizimle birlikte olduğunuz için çok teşekkür ederim" diyor. ABD'deki Müslüman toplumunun temsilcileriyle buluştuğu yemekteki konuşmasının sonunda ise "Cumhurbaşkanı Erdoğan telefon görüşmesinde Obama'ya, merkezi birlikte açma teklifinde bulundu. Obama da teklifi prensipte kabul etti” ifadelerini kullanmıştı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler