HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Binlerce Münihli, PEGİDA'yı protesto etti

Almanya'da binlerce Münihli, opera binası önünde toplanarak PEGİDA'yı protesto etti.

Binlerce Münihli, PEGİDA'yı protesto etti

Almanya'da binlerce Münihli, Opera binası önünde toplanarak kendilerini "Batının İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar" (PEGİDA) olarak tanımlayan hareketi protesto etmek ve mültecilere destek olmak için gösteri yaptı.

"Yeteri kadar yer var! Mülteciler buraya hoş geldiler" sloganıyla düzenlenen gösteride konuşma yapan Münih Büyükşehir Belediye Başkanı Dieter Reiter (SPD) Münihlilerin dörtte birinin göçmen kökenli olduğunu belirterek, "Bizim kentimizde uyum sorunu yok. Bizde isteyen kiliseye, isteyen camiye, isteyen sinagoga gider, isteyen de evinde oturur. Burada herkese yer var" dedi.

Katolik, Protestan ve Yunan Ortodoks Kilisesi temsilcileriyle birlikte Münih İslam Forumu (MFİ) Başkanı Benjamin İdriz'te bir konuşma yaptı. İdris konuşmasında "Almanya'da bazılarının korku yaratmak istediği İslam tehdidi yok, aksine kutuplaşma tehdidi var" dedi. İdriz, büyük alkış alan konuşmasında IŞİD terörüne de değinerek "Kim başkalarını diğer dinden diye tehdit eder, yerinden yurdunda eder, hatta öldürürse, bu Hazreti Muhammed'in mesajından bir şey anlamamış demektir" dedi.

Gösteride sahneye çıkan ünlü sanatçı Kostantin Wecker ise "Bazı insanlar ekonomik nedenlerle buralara kaçmak zorunda kalıyorlarsa onun da sorumlusu o insanları fakir yapan bizim kapitalist ekonomimizdir" dedi.

Bir çok müzik grubun konser verdiği gösteri gece geç saatlere kadar sürdü. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler