HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bir grup erkeğin anlamsız 'ölümcül eylemi' 'Yüzyılın ahmakları' ilan edildiler

Avustralya’da bir grup erkek yaptıkları ölümcül eylemle yetkililer tarafından ‘yüzyılın ahmakları’ olarak ilan edildiler. Hayatlarını tehlikeye atarak çektikleri fotoğrafları Facebook’ta paylaşan grup 15 bin Avustralya Doları para cezasıyla karşı karşıya...

Bir grup erkeğin anlamsız 'ölümcül eylemi' 'Yüzyılın ahmakları' ilan edildiler

Avustralya’nın tropik iklimin hüküm sürdüğü kuzeyinde bazı bölgeler timsahların doğal yaşam alanı. Her yıl yaklaşık iki kişi timsahlara yem oluyor. İşte söz konusu erkek grubu da iki hafta önce 79 yaşındaki bir kadının timsahlara yem olduğu bölgede kurulan bir timsah tuzağının içine girerek ‘yüzyılın ahmakları’ ilan edildiler.

GÜNLER ÖNCE BAŞKASI TİMSAHLARA YEM OLMUŞTU

Facebook’ta yayınlanan fotoğraflarda dört kişi Queensland eyaletinde bir marinaya kurulan yüzer tuzağın içinde görülüyor. Geçtiğimiz günlerde demans hastası Anne Cameron burada timsahlara yem olmuştu.

Douglas Shire Belediye Başkanı Julia Leu, söz konusu ahmak cesareti karşısında şaşırıp kaldığını söyledi. ABC kanalına konuşan Julia Leu, “Şaşırıp kaldım, inanılmaz bir aptallık ve tehlikeli bir davranış. Merak ediyorum bu insanlar yüzyılın ahmaklık ödülünü mü almak istiyorlar” diye tepki gösterdi.

"ORAYA TUZAĞA BIRAKTIĞIMIZ ET, TİMSAHLAR İÇİN TUZAKTIR"

Queensland Çevre Bakanı Steven Miles da Twitter’dan, “Heyy? Oraya tuzağa bıraktığımız et, timsahlar için tuzaktır... Oraya yüzmeyin! Aptalca ve illegal” diye yazdı.

Tuzlu su timsahları yedi metre boya ve bir ton ağırlığa kadar büyüyebiliyor.

1970’lerde koruma altına alınmalarının ardından da sayılarında büyük patlama olduğu belirtiliyor. Avustralya’da bir timsah tuzağına müdahale etmek 15 bin Avustralya dolarına (43 bin TL) kadar cezalandırılabiliyor.


En Çok Aranan Haberler