HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bir yolsuzluk, bir muhbir ve zehirli kahve

Almanya'da Berlin'in yeni havaalanı inşaatındaki yolsuzluk iddialarını ortaya çıkardığı söylenen teknisyenin kahvesine zehir mi katıldı? Savcılık iddiaları soruşturuyor.

Bir yolsuzluk, bir muhbir ve zehirli kahve

Almanya'da savcılar Berlin'in bir türlü açılamayan Brandenburg Havaalanı ile ilgili yolsuzluk iddialarını dile getiren teknisyenin zehirlendiği yolundaki iddiaları soruşturuyor.

Savcılar her ne kadar soruşturma ile ilgili ayrıntı vermese de, Alman basını havaalanında çalışan teknisyenin kahvesine zehir konulduğunu ve aylarca iyileşemediğini yazdı.

Savcılar sadece 'bir ağır yaralama kuşkusundan dolayı' soruşturma yapıldığını söylemekle yetindi.

Bild am Sonntag gazetesi ise, 2015 yılında havaalanı yetkililerine rüşvet verildiği yolundaki suçlamaların ele alındığı sırada, teknisyenin kahvesine "ölümcül bir madde katıldığını" bildirdi.

Alman basınında yer alan haberlere göre teknisyen bundan sonra işyerinde kendinden geçerek bayıldı. İlk olarak kan dolaşımı sorunlarından kuşkulanıldı, ancak daha sonraki doktor raporunda teknisyene zehir verildiği ortaya çıktı. 50 yaşındaki teknisyenin üç ay iyileşemediği bildiriliyor.

Beş yıl önce açılacaktı

Brandenburg Havaalanı'nın 2011 yılında açılması bekleniyordu. Ancak havaalanındaki yangından korunma ve alarm sistemlerini yerleştirme işini üstlenen müteahhitlik firması Imtech Deutschland hakkında yolsuzluk idiaları ortaya atıldı ve 4 kişi hakkında soruşturma açıldı.

Şirket daha sonra iflasını ilan etti. 2006'da başlayan inşaat, bundan sonra da bir türlü tamamlanamadı. Havaalanı görevlileri alanın 2017'de açılmasını bekliyor, ancak 2019'un daha gerçekçi bir tarih olacağı söyleniyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler