HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bisikletçi Armstrong: Dopingi yine yapardım

Testis kanserini yenip kazandığı kupalarla dünyanın en ünlü bisiklet yarışçısı olan, ancak doping yaptığını itiraf ettikten sonra tüm kupaları elinden alınan Lance Armstrong şöhretin zirvesindeyken yaşadığı düşüşü BBC'ye anlattı.

Bisikletçi Armstrong: Dopingi yine yapardım

Dan Roan ve Matt Slater

BBC Spor

Testis kanserini yenip kazandığı kupalarla dünyanın en ünlü bisiklet yarışçısı haline gelen, ancak doping yaptığını itiraf ettikten sonra tüm kupaları elinden alınan Lance Armstrong şöhretin zirvesindeyken yaşadığı düşüşü BBC'ye anlattı.

Lance Armstrong artık bisiklet sporundan ömür boyu men edilmiş, yedi Fransa Turu madalyası da geri alınmış hatta kendi kurduğu testis kanseriyle mücadele vakfından bile atılmış durumda.

Ancak Armstrong'a göre artık affedilmesinin zamanı yaklaşıyor.

"Bugün yarışmaya devam ediyor olsam (doping) yapmazdım. Bugün böyle şeylere gerek yok" diyen Armstrong, yine de ekliyor:

"Beni 1995'e, herkesin doping yaptığı günlere geri gönderseniz muhtemelen yine yapardım."

2013 yılında doping yaptığını ABD'nin ünlü talkshow sunucusu Oprah Winfrey'nin programında itiraf eden Armstrong, o günden bu yana verdiği ilk televizyon röportajında, "Doping yapmam doğru değildi. Ama ben bu kararı her şeyin mükemmel işlediği bir dönemde almadım" dedi.

Doping iddialarının ortaya çıkmasıyla başlayan ve elindeki tüm ödüllerin geri alınmasına varan düşüş sürecini "Çok acı vericiydi" diye anlatan Armstrong, "Artık tekrar rahatça insan içine çıkabileceğim zamanlar geliyor" diye konuştu.

'Artık o Lance Armstrong değilim'

Armstrong her ne kadar "Dopingi yine yapardım" dese de, hakkındaki yasal süreç başladıktan sonra çevresindekilere davranış biçiminden pişman olduğunu söylüyor.

"O insanlara öyle davranan adamı değiştirmeyi isterdim" diyen Armstrong, artık aynı kişi olmadığını ifade ediyor.

2002 yılında eski bir bisiklet yarışçısı olan Filippo Simeoni, Armstrong'un antrenörü aleyhinde tanıklık yapmış, Armstrong da Simeoni'yi yalan söylemekle suçlamıştı.

Armstrong takımının masözü Emma O'Reilly'i de mahkemede verdiği ifadeler nedeniyle dava açmakla tehdit etmişti.

Armstrong'un yükselişi ve düşüşü1996: Lance Armstrong'a üçüncü derece testis kanseri teşhisi konmuştu. Kanser beynine ve akciğerlerine kadar yayılmıştı. Armstrong 25 yaşındaydı.1997: Tümörlü testisinin alınmasından sonra uzun süre tedavi gören Armstrong, kansere karşı verdiği mücadeleyi kazanıp bisiklet sporuna dönmeyi başardı.1999-2005: Fransa Bisiklet Turu'nu yedi kez kazanarak rekor kıran Lance Armstrong, o dönemde dünyaca ünlendi.2010: Hakkındaki doping iddaları ilk kez bir soruşturmaya dönüştü.2012: ABD'deki soruşturma delil yetersizliği nedeniyle sonlandırıldı.2013: Armstrong doping yaptığını itiraf etti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler