HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BM Güvenlik Konseyi Kuzey Kore için toplanıyor

Kuzey Kore'nin yeni füze denemesini görüşmek amacıyla Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin bir araya geleceği belirtildi. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, nükleer programı nedeniyle Kuzey Kore'ye 2006 yılında bu yana çeşitli askeri ve ekonomik yaptırımlar uyguluyor.Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Kuzey Kore'ye eylemlere son verme çağrısı yapmıştı.

Kuzey Kore'nin yeni balistik füze denemesi yapmasının ardından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) yarın toplanacağı belirtildi. ABD Pasifik Kuvvetler Komutanlığı (PACOM), Kuzey Kore’nin füze denemesi yaptığını ve söz konusu füzenin Japon Denizi'ne düştüğünü açıklamıştı.

Bu denemenin ardından ABD ve Japonya'nın BMGK başkanlığına acil toplantı için çağrı yaptığı belirtildi. BMGK mayıs ayı başkanı Uruguay'ın yarın için toplantıyı programa aldığı öğrenildi. BM Güvenlik Konseyi, nükleer programı nedeniyle Kuzey Kore'ye 2006 yılında bu yana çeşitli askeri ve ekonomik yaptırımlar uyguluyor.

BMGK, Kuzey Kore'yi nükleer silah ve füze denemeleri nedeniyle defalarca kınamış ve bu eylemlere son verme çağrısı yapmıştı.

FRANSA'DAN KINAMA

Fransa Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, dün yapılan denemenin şiddetle kınandığı bildirildi.

Açıklamada, "Kuzey Kore, uluslararası sorumluluklarını bu şekilde ihlal ederek bölgesel ve küresel güvenliğe tehdit olmayı sürdürdüğünü bir kez daha göstermiştir." ifadesi kullanıldı.

Bakanlık açıklamasında, Fransa'nın, Kuzey Kore'yi, nükleer ve balistik programlarının teyit edilebilir ve geri dönülemez şekilde sonlandırma konusundaki uluslararası yükümlülüklerine gecikmeden uymaya çağırdığı kaydedildi. (AA)


En Çok Aranan Haberler