HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BM Güvenlik Konseyi, Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımları onayladı

Kuzey Kore'ye yönelik yeni yaptırımlar BM Güvenlik Konseyi tarafından kabul edildi. Son dakika haberine göre ABD liderliğinde hazırlanan tasarı ile kömür, demir, kurşun ve deniz ürünü de dahil olmak üzere diğer malzemelerin Kuzey Kore'ye ihracatını önlemek amaçlanırken, Pyongyang'ın yıllık 3 milyar dolarlık ihracat bütçesinin yüzde 33 azalması planlanıyor.

BM Güvenlik Konseyi, Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımları onayladı

Son dakika haberine göre Kuzey Kore'ye yönelik yeni yaptırımlar BM Güvenlik Konseyi tarafından kabul edildi. Kuzey Kore’nin BM kararlarına ve uluslararası çağrılara rağmen füze denemelerini sürdürmesi üzerine BM Güvenlik Konseyi, Kuzey Kore’ye yönelik yaptırımların genişletilmesi için yeni bir karar tasarısını kabul etti.

İHRACAT YÜZDE 33 AZALACAK

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BM Güvenlik Konseyi) Pyongyang'ın yıllık 3 milyar dolarlık ihracat bütçesinin yüzde 33'ünü azaltmayı amaçlayan yeni yaptırım tasarısını onayladı.

ABD liderliğindeki tasarı ile kömür, demir, kurşun ve deniz ürünü de dahil olmak üzere diğer malzemelerin Kuzey Kore'ye ihracatını önlemek amaçlanıyor.


En Çok Aranan Haberler