HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BM'deki İsrail krizi istifa getirdi

BM Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonu (ESCWA) İcra Sekreteri Rima Halef, İsrail'i eleştiren raporun geri çekilmesinin istenmesi üzerine istifa etti.

BM'deki İsrail krizi istifa getirdi

BM Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonu (ESCWA) İcra Sekreteri Rima Halef, BM Genel Sekreteri'nin, İsrail'i ırk ayrımcılığı uygulamakla suçlayan bir raporu geri çekmesini istemesi üzerine istifa ettiğini duyurdu.

Birleşmiş Milletler'in (BM) Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonu (ESCWA) yayınladığı bir raporda İsrail'i, Filistinlilere karşı 'ırk ayrımcılığı' (apartheid) uygulamakla suçlamıştı. Rapor, BM'nin İsrail'e karşı bu yöndeki ilk suçlaması olarak kayıtlara geçmişti.

BM'NİN GENEL GÖRÜŞÜNÜ YANSITMADIĞI BELİRTİLMİŞTİ

Halef, "İsrail, uzun yıllardır uluslararası hukuku çiğnemektedir. Uluslararası toplumun bu duruma göz yummasından güç alan İsrail, geçen onlarca yıl boyunca Filistin halkına karşı bir devlet politikası olarak 'ırk ayrımcılığı'nı uygulamaya devam etmiştir" demişti.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamada, raporun komisyon tarafından hazırlandığı ve BM'nin genel görüşünü yansıtmadığı belirtilmişti.


En Çok Aranan Haberler