HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BM'den Rusya'ya Halep'te "insani molayı" uzatması çağrısı

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Rusya'nın ve Suriye rejiminin Halep'teki hava saldırılarını tek taraflı durdurmasını memnuniyetle karşıladıkları belirtti.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Rusya'nın ve Suriye rejiminin Halep'teki hava saldırılarını tek taraflı durdurmasını memnuniyetle karşıladıkları belirterek, "İnsani molanın birkaç gün sürmesini umut ediyoruz. Halep halkının ve bizim buna ihtiyacımız var." dedi.

De Mistura, BM Güvenlik Konseyinde Rusya'nın vetosu nedeniyle yaşanan tıkanıklığı aşmak için Kanada öncülüğünde aralarında Türkiye'nin de olduğu 70'ten fazla ülkenin katıldığı gayri resmi toplantıya telekonferans yoluyla kaltıldı.

Muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde yaşayan sivillerin sürekli bombalara maruz kaldığını söyleyen de Mistura, "Uluslararası toplum birleşip Suriye'de devam eden katliamı durdurmaz ve siyasi çözüm için bir yol haritası çizmezse ölümler artacak ve sorunlar peşimizi bırakmayacak." şeklinde konuştu.

Rusya'nın ve Suriye rejiminin Halep'teki hava saldırılarını tek taraflı durdurmasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden de Mistura, "İnsani molanın birkaç gün sürmesini umut ediyoruz, Halep halkının ve bizim buna ihtiyacımız var." dedi.

De Mistura, "insani molanın" ardından hava saldırılarına aynı şekilde devam edilirse Halep'in iki ay içinde yerle bir olacağı uyarısını yineledi.

DEAŞ ile mücadele konusunda da değerlendirmede bulunan de Mistura, "DEAŞ ile mücadele yeni çatışmalar yaratabilir, DEAŞ'in yerini doldurmaya çalışan taraflar olabilir." ifadesini kullandı.

De Mistura, Suriye'de ateşkesin yeniden sağlanması için Halep'te hava saldırılarına ve çatışmalara son verilmesi, El-Nusra'nın Halep'i terk etmesi, kuşatmaların kaldırılması gerektiğini söyledi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler