HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BMGK, Ukrayna'da düşen yolcu uçağı için toplanacak

BM Güvenlik Konseyi'nin, Ukrayna'nın doğusunda bugün düşen Malezya Havayollarına ait yolcu uçağını görüşmek için yarın toplanması bekleniyor.

Hollanda'nın Amsterdam kentinden Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'a içinde bulunan 280 yolcu ve 15 mürettabat ile seyahat eden yolcu uçağının Ukrayna'nın doğusunda Rusya ile sınır bölgesinde düşmesi BM Güvenlik Konseyi'ni de harekete geçirdi. Boeing 777 tipi yolcu uçağının düşmesiyle ilgili ortaya atılan iddialar ve uçağın Ukrayna'da bulunan Rusya yanlısı ayrılıkçı milislerce düşürüldüğünün ileri sürülmesi üzerine BMGK daimi üyesi İngiltere, Konsey Başkanlığı'na konuya ilişkin acil toplantı talebini iletti.

Konsey'in konuyu değerlendirmek üzere yarın toplanması bekleniyor.

Öte yandan Ukrayna'nın BM Daimi Temsilcisi Yuriy Sergeyev, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın uçağın düşmesinde Rusya'nın dahlini gösteren delilleri sunacağını belirtti.

"Bu suçun tam olarak soruşturulması gerekir" ifadelerini kullanan Sergeyev, delilleri BMGK'ya mı yoksa kamuoyuna mı sunacakları konusunda ise bilgi vermedi.

-Ban, uluslararası soruşturma istedi-

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun da, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Ukrayna'daki gelişmeleri BM'nin kurumu olan Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) ile birlikte yakından takip ettiğini söyledi. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve Malezya halkına başsağlığı dileklerini sunan Ban, "Konunun aydınlatılması için uluslararası şeffaf bir soruşturmaya ihtiyaç var" dedi. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler