HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Böbrek çetesi çökertildi

Böbrek alıcı ve vericilerini bir araya getiren, tıbbi işlemleri organize eden ve Mısır ile Kuzey Irak’a ‘böbrek nakli turları’ düzenleyen çete çökertildi.

Böbrek çetesi çökertildi

Yaklaşık bir yıldır süren takiplerde çetenin böbrek alıcı ve vericileriyle pazarlıklar yaptığı, böbrek nakli öncesinde gereken tıbbi işlemleri organize ettiği ve Mısır ile Kuzey Irak’a ‘böbrek nakli turları’ düzenlediği tespit edildi.

Ankara’da iki hafta önce gerçekleştirilen böbrek çetesi operasyonunda polisin suç örgütüne yönelik yaptığı fiziki takiplerin görüntülerine Milliyet gazetesinden Tolga Şardan ulaştı.

Savcılık ve mahkeme kararlarıyla bir yıla yakın süre yürütülen takiplerde, çetenin böbrek alıcı ve vericileriyle pazarlıklar yaptığı, böbrek nakli öncesinde gereken tıbbi işlemleri organize ettiği ve bazı nakillerde alıcı ve vericilerin yurtdışına götürülmesini planlayıp organize ettiği belirlendi. Çete lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Naci S.’nin kardeşi İbrahim S.’nin de çetede yönetici konumunda olduğu anlaşılırken, Mısır ve Kuzey Irak’a böbrek nakli turları düzenlendiği tespit edildi.

Polis, yurtdışında nakil olacak hastayı Mısır’a götürmek için çetenin yaptığı organizasyonu Esenboğa Havaalanı’nda takip etti.

Çetenin hastaları yönlendirenlere 6 bin dolar verdiği, hastalardan ise ortalama 35 bin dolar para aldığı ortaya çıktı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler