HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bosna Hersek ve Sırbistan'daki sel felaketi

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sel felaketinin yaşandığı Bosna Hersek'e kum torbası, motopomp ve jeneratör gönderiyor.

Ankara - AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, 15 Mayıs'tan bu yana devam eden sağanağın sebep olduğu nehir taşkınları ve su baskınları nedeniyle, Bosna Hersek'in zor günler yaşadığı, özellikle Saraybosna, Tuzla ve Zenitsa-Doboy gibi bölgelerde çok sayıda evi su bastığı, elektrik hatlarının çöktüğü, köylerin tahliye edildiği belirtildi.

Batı Balkanları etkisine alan sel ve su baskınları nedeniyle, ihtiyaç tespiti ve yardımların belirlenmesi için bugün akşam saatlerinde Bosna Hersek'e uzman bir ekip gönderildiği ifade edilen açıklamada, AFAD'dan 40 bin, Türk Kızılayı'ndan ise 60 bin olmak üzere, toplam 100 bin kum torbasının, Genelkurmay Başkanlığı'na ait bir kargo uçağıyla Bosna Hersek'e gönderilmek üzere, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na sevk edildiği bildirildi.

Bu gece ulaşması planlanan uçaktaki kapasiteye göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden temin edilen motopomp ve jeneratörlerin de bölgeye gönderileceği kaydedilen açıklamada, yardımların, bölgede bulunan AFAD ekibi ve büyükelçilik yetkililerince karşılanarak, yerel sorumlulara teslim edileceği belirtildi.

-Sırbistan'dan haber bekleniyor

Nehir ve su taşkınlarının meydana geldiği Sırbistan'da da 3 kişi hayatını kaybettiği, 2 kişinin kaybolduğu, 135 bin evin elektriksiz kaldığı, taşkınlardan etkilenen 6 bin 175 kişinin kurtarıldığı hatırlatılan açıklamada, özellikle Mcvanski, Kolubarski ve Maravicki bölgelerinde bir çok evin sular altında kaldığı, köylerin tahliye edildiği ve elektrik altyapısının hasar gördüğü bilgisinin alındığı aktarıldı.

Açıklamada, Sırbistan Hükümetine, "su üstü kurtarma ekibi gönderme" teklifinin, Dışişleri Bakanlığı aracılığı ile iletildiği, olumlu yanıt gelmesi halinde AFAD Yönetim Hizmetleri Daire Başkanı Melih Rüştü Çalıkoğlu başkanlığında İstanbul İl AFAD Müdürlüğünden 10 kişilik su üstü kurtarma ekibinin, Genelkurmay Başkanlığı'na ait C-130 tipi kargo uçağı ile gönderileceği bildirildi.

AFAD-Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezinin, yardımları etkin bir şekilde yönetebilmek için, Türk ve yabancı kuruluşlar ile temsilciliklerle sürekli temas halinde olduğu belirtilen açıklamada, çalışmaların kesintisiz sürdürüldüğü ifade edildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler