HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bosna’nın AB üyeliği başvurusu kabul edildi

Bosna Hersek’in AB tam üyeliği başvurusu kabul edildi. Bosna Hersek'i üyelik süreci bekliyor.

Bosna’nın AB üyeliği başvurusu kabul edildi

AB kaynaklarından edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz şubat ayında Avrupa Birliğine tamüyelik için müracaat eden Bosna Hersek’in üyelik başvurusu için gereken kriterleri yerine getirdiği ve tam üyelik başvurusunun kabul edildiği açıklandı.

"Bugün Bosna Hersek’in Avrupa istikametinde ve geleceği için tarihi bir gün yaşıyoruz" diyen Bosna Hersek Başbakan’ı Denis Zvizdiç bu ilerlemenin en çok Bosna Hersek gençliği için önemli olduğunu söyledi.

TÜRKİYE'Yİ HALA BEKLETİYORLAR

AB, Bosna Hersek'in başvurusunu kabul ederken, Türkiye'yi kapısında bekletmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, söz verdikleri vize serbestisinin Türkiye için gecikebileceğini söylemişti.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker Türkiye ile yürütülen vize muafiyetine ilişkin müzakarelerin daha uzun sürebileceğini dile getirmişti.

VİZE PAZARLIKLARI

Türkiye ile AB arasında Mart ayında yapılan mülteci anlaşmasında, Ankara 72 kriteri yerine getirdiği takdirde, Türk vatandaşlarına Avrupa'da vize muafiyeti öngörülüyordu. Ancak bu kriterlerden 5'ini Ankara hala yerine getirmedi.

Bunlar arasında terörle mücadele yasasında değişiklik de bulunuyor. Türkiye, ekim ayına kadar vize serbestisi konusunda bir çözüm bulunmasını talep etmişti.


Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Yarım yüzyılı aşkındır bekleme salonunda bekliyoruz. Artık sabrımız tükeniyor” ifadeleriyle AB'ye mesaj göndermişti.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler