HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Brezilya'da bir kent Dünya Kupası'ndan çekilebilir

Brezilya'daki Dünya Kupası öncesi maçların oynanacağı kentlerden birinin turnuvadan çekilmesi gündemde. Turnuva için yatırım yapan şirketlere vergi muafiyeti gelmemesi durumunda Porto Alegre yetkilileri kupadan çekilebileceklerini açıkladı

Brezilya'da bir kent Dünya Kupası'ndan çekilebilir

Brezilya'da 12 Haziran'da başlayacak Dünya Kupası öncesi, maçların oynanacağı kentlerden birinin turnuvadan çekilmesi gündemde.

Porto Alegre Belediye Başkanı Jose Fortunati, turnuva için inşa edilecek geçici tesislere yatırım yapacak şirketlere vergi muafiyeti getiren yasa tasarısının bugün eyalet meclisinde oylanmasını istiyor. Fortunati, tasarının bu hafta meclisten geçmemesi halinde Dünya Kupası'ndan çekilecebileceklerini söyledi.

Ülkesinin yerel radyolarından Radio Gaucha'ya konuşan Fortunati, turnuva için ek finansmana ihtiyaç duyduklarını ve önlerinde mevcut yasa tasarısı hariç herhangi bir 'B planı olmadığını' belirtti.

Brezilya'nın güneyindeki Porto Alegre kenti turnuvada beş maça ev sahipliği yapacak.

Kentteki Beira Rio Stadyumu turnuvaya neredeyse hazır. Ancak ülkeye gelecek medya mensuplarının ve sponsor şirketlerin temsilcilerin ağırlanacağı tesislerin inşası için ek finansman gerekiyor.

Brezilya yasaları ise Dünya Kupası sonrası kullanılmayacak tesislerin kamu bütçesinden finansmanına imkan vermiyor.

FIFA kaygılı

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Genel Sekreteri Jerome Valcke, Dünya Kupası'nın başlamasına üç aydan az bir süre kala Brezilya'yı ziyaret etti.

Valcke bazı tesislerin inşaalarında gecikmeler olduğunu, özellikle Sao Paulo ve Porto Alegre'deki statların inşasında takvimin gerisinde kalınmasının kendilerini endişelendirdiğini söyledi.

FIFA daha önce Brezilya'dan stadyumların 2013 yılı sonuna dek hazır olmasını istemişti. Ancak Dünya Kupası'nda maçların oynanacağı 12 stadyumdan üçü hala bitirilemedi.

Bazı kentlerde toplu taşımaya yönelik projeler de ya askıya alındı, ya da tamamen rafa kaldırıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler