HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Brüksel’deki patlamada bir Türk yaralandı

Brüksel havalimanındaki bombalı saldırıda bir Türk ağır yaralı olarak Leuven hastanesine kaldırıldı.

Havalimanında çalışan bir Türk görevlinin DHA muhabirine verdiği bilgiye göre yaralıların arasında bir Türk bulunuyor. Havalimanındaki Türk görevli önce çalışma arkadaşından haber alamadığını ve daha sonra hastaneye kaldırıldığını öğrendiklerini ifade etti. Önce silah seslerinin duyulduğunu ardından patlamanın gerçekleştiği bilgisini veren görevli, yaralının Leuven hastanesine kaldırıldığını söyledi.

HAYATİ TEHLİKESİ YOK

Brüksel Zaventem Havaalanı'ndaki saldırıda yaralanan F.Ö. isimli Türk işçinin hayatı tehlikesinin olmadığı; patlamadan kaynaklı olarak yüzünde ve vücudunda yanıklar meydana geldiği belirtildi.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de olağan üstü hal ilan edildi ve şehirdeki bütün ulaşım araçları iptal edildi. Ülkedeki ilkokullar ve ortaokullar tatil edildi. Kentte ölü sayısının yükselmesinden endişe ediliyor.

Brüksel’deki bombalı saldırıların arkasından güvenlik önlemleri en üst seviyeye yükseltildi ve olağanüstü hal ilan edildi. Bombalı terör saldırısında havalimanında 14 kişi hayatını kaybetti, 81 kişi yaralandı. Avrupa Parlamentosu’nun yakınındaki Maalbeek istasyonunda ise 15 kişinin hayatını kaybettiği, 55 kişinin yaralandığı öğrenildi.

THY Brüksel- İstanbul seferinde havalimanında kalan yolcularda uçakta yaklaşık 2 saat bekletildiklerini patlamadan yarım saat en fazla 45 dakika olay yerinde bulunduklarını söylediler.

BELÇİKA'DA NÜKLEER ALARM

Öte yandan, terör saldırılarıyla sarsılan Belçika'daki Tihange nükleer enerji santralinin boşaltıldığı açıklandı. Devlet televizyonu VTM, santralin polis tarafından boşaltıldığını bildirdi. Haberde başka detay verilmedi.

Bu arada Brüksel Üniversitesi, alınan bir ihbarın ardından boşaltıldı. Polis, üniversitedeki şüpheli bir paketi fünye ile patlattı.

Brüksel'de Avrupa Birliği (AB) kurumlarına ait binalar boşaltıldı. AB binalarına gazeteciler dahil kimsenin girişine izin verilmiyor. Brüksel'deki NATO Karargahı'ndaki güvenlik alarmı seviyesi de yükseltildi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler