HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bu adaya kadınların girmesi yasak!

UNESCO Dünya Mirası listesinde olan Japonya'daki Okinoshima' adasına kadınların girmesi yasak. Sadece erkeklerin girebildiği ada üzerindeki Okitsugu tapınağını ziyaret etmek isteyenlerin önce çıplak olarak denize girmesi gerekiyor.

Japonya’da sadece erkeklerin yaşayabildiği Okinoshima adasına kadınların girmesi mümkün bile değil. Temmuz ayında UNESCO Dünya Mirası listesi ile koruma altına alınan küçük bir yüzölçümüne sahip Okinoshima'ya kadınların girişi tamamen yasakken, erkek ziyaretçilerinse üzerindeki Okitsugu tapınağını ziyaret etmeden önce çıplak olarak denize girmesi gerekiyor.

200 ZİYARETÇİ BİLE ADA İÇİN FAZLA GELİYOR

Doğu Japon Denizi’nde yer alan bu adada yılda bir kez o da iki saat boyunca gerçekleşen festivale şimdiye kadar sadece sınırlı sayıda (bu yıl 200) ziyaretçi kabul ediliyordu. Şinto rahipleri tarafından korunan ada için 200 ziyaretçinin bile fazla olacağına karar verildi ve önümüzdeki yıldan itibaren ada rahipleri dışındaki ziyaretçilere kapatıldı. Adaya akademik amaçlarla gelen araştırmacılar ise bu yasağın kapsamında yer almayacak.


En Çok Aranan Haberler