HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bu miğfer tarihi değiştirebilir

İngilizler, tarih kitaplarından 2 bin yıl önce topraklarını işgal eden Romalılara karşı atalarının kahramanca savaştığını öğrense de 10 yıl önce bulunan bir miğfer bu gerçeği tersine çevirebilir.

Bu miğfer tarihi değiştirebilir

Sadece üst rütbeli askerlere verilen gümüş kaplı süvari miğferi, İngiliz kabile liderlerinin birinin mezarlığında bulundu. İngiliz arkeologlara göre, göz alıcı el işlemelerine sahip olan miğfer, tarihe bakış açısını önemli şekilde değiştirebilir.

Leicestershire kentinin eteklerinde bulunan ve parçaları 10 yıl süren ve 1 milyon dolara mal olan çalışmaların sonunda bir araya getirilen miğfer, işgal yıllarında bazı İngilizlerin Romalıların safında savaşmayı tercih ettiğinin kanıtı olarak görüldü.

Miğferin sergilendiği İngiltere Müzesi’nde yürütülen araştırmanın başkanı Dr. J.D Hill, “Bu miğfer, İngilizlerle Romalılar arasındaki ilişkiyi yeniden değerlendirmemiz gerektiğini gösteren çok önemli bir keşif. Bundan sonra Romalılarla ilgili tüm tarih kitaplarında bu miğferden bahsedilecek” dedi.

ASLANLARIN EŞLİK ETTİĞİ TANRIÇA

Hallaton Miğferi olarak adlandırılan kalıntı, M.S. 43 yılında İmparator Cladius’un döneminde başlatılan sefer sırasında kullanılmış. Miğferin üzerinde, aslanların eşlik ettiği bir Roma tanrıçası ve barbarları ayaklarının altında çiğneyen Roma İmparatoru tasviri bulunuyor.

Miğfer, 2000 yılında 400 dolarlık bir metal detektörüyle hazine avına çıkan Ken Wallace tarafından keşfedildi. Wallace, “O gün şanslı günümdü. Miğfere rastlamadan önce 200 tane metal para buldum… Sonra ilk gördüğüm şey gümüş bir kulak oldu” dedi.

İngiltere Hazine Bakanlığı, bugün 71 yaşında olan Wallace ve arazi sahibine 230 bin dolar para ödülü verdi.

Miğferin bulunduğu mezarlıkta ayrıca 5 bin 500 sikke bulundu. Arkeologlar, sikkelerin İngiltere’de Demir Çağı’ndan kalan en büyük hazine olduğunu belirtti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler