HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Buckingam Sarayı'nda bıçaklı saldırgan

Buckingham Sarayı’nda Kraliçe İkinci Elizabeth’in saraydan araçla geçmesinden yaklaşık 30 saniye önce bıçaklı bir adam gözaltına alındı. İngiltere İçişleri Bakanı Rudd, Manchester saldırganı hakkında ABD'den sızan bilgilere canlı yayında sert çıktı, Washington'a bir daha olmamasını açık bir şekilde belirttiklerini söyledi. ABD'li iki yetkili, patlamadan dakikalar sonra açıklama yapmıştı.

Polis, Manchester'ın güneyinde saldırıyla bağlantısı olduğu gerekçesiyle üç şüpheliyi gözaltına aldı. Konser salonunda 22 gencin ölümüne yol açan saldırgan Salman Abedi, Manchester doğumlu, Libya kökenli. Saldırganın İngiltere dışına seyahat ettiği ve patlamadan birkaç gün önce ülkeye döndüğü ortaya çıktı.

20 YARALI YOĞUN BAKIMI

Hastane kaynakları, 20 yaralının yoğun bakımda olduğunu duyurdu. Can kaybının artmasından endişe ediliyor.

Başbakan May, ülkedeki terör tehdit seviyesini en üst düzeye çıkardı ve kritik noktalarda silahlı askerlerin görev alacağını resmen açıkladı. Bu da ikinci bir saldırının her an olabileceği anlamına geliyor. Sokağa inecek asker sayısı 3 bin 800.

Terör tehdidinin 'kritik' seviyeye yükseltilmesini çok ciddi ve sıra dışı olarak yorumlayan BBC güvenlik muhabiri Gardner, polislerin yıllık izinlerinin iptali ve yüksek maliyeti nedeniyle kararın sınırlı bir süre uygulanabileceğini bildiriyor.


En Çok Aranan Haberler