HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Burkalarını yakan kadınlar dans edip eğlendi!

Musul kentinde etkisini Irak güçlerine karşı kaybetmeye başlayan terör örgütü IŞİD’ın çekildiği bölgelerde kutlama yapıldı. Kadınlar zorla giydikleri burkaları çıkarıp yakarken, dans edip eğlendi.

Burkalarını yakan kadınlar dans edip eğlendi!

Musul’dan gelen son görüntülerde genç bir kadın yüzünü örten burkayı çıkarıp atıyor ve ayaklarının altına çiğniyor. Kadının yanındaki bir başka kadın da burkasını çıkarıyor. Ardından örtüleri yakan kadınlar dans edip eğlenmeye başlıyor.

Kimi kadınların kameraya bakarak sigara içtiği görüntülerde yaşlı genç demeden erkeklerin de dans ettiği görülüyor. Aynı zamanda bir sürü çocuk yine Musul’daki özgürlüğün kutlandığı dakikalarda gülüp oynuyor.

Görüntülerin Musul'un tam olarak neresinde çekildiği bilinmiyor ancak Musul’da DEAŞ’a karşı ilerleyişin başarıyla sürdüğü bu hafta içinde sosyal medyada yayınlandığı belirtiliyor.

Gün gün operasyon

- Büyük operasyon, ABD'nin başını çektiği uluslararası koalisyonun desteğiyle 17 Ekim'de başladı.

- 1 Kasım'da IŞİD mevzilerinde ilk gedik açıldı, ordu birlikleri Musul'un doğusuna girdi. Terör örgütü lideri Ebubekir El Bağdadi, "Ölene kadar savaşın" çağrısını yaptı.

- Musul'un batısından ilerleyen güçler kuzeydeki Peşmergelerle 23 Kasım'da birleşti, tamamen kuşatılan kentin Rakka ile bağlantısı kesildi.- 8 Ocak'ta ordu birlikleri kenti ikiye bölen Dicle Nehri'ne kadar ilerledi.

- 8 Ocak'ta ordu birlikleri kenti ikiye bölen Dicle Nehri'ne kadar ilerledi.

- Dicle Nehri'nin doğusunda kalan tüm mahalleler 18 Ocak'ta IŞİD'den temizlendi, terör örgütüne büyük bir darbe vuruldu.

- 19 Şubat'ta kentin batı yakasını IŞİD'den kurtarmak için ikinci operasyon başladı. (Milliyet)


En Çok Aranan Haberler