HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Buz kovası kampanyasının mucidi boğuldu

ALS hastalığı için başlattığı “Ice Bucket Challenge” (Bir kova buz) çılgınlığının yaratıcısı 27 yaşındaki Corey Griffin deniz kazasında hayatını kaybetti.

Buz kovası kampanyasının mucidi boğuldu

ALS olarak bilinen motor nöron hastalığına dikkat çekmek amacıyla ünlüler arasında yaygınlaşan ‘buz kovası iddiası’ tüm dünyayı sardı. Çoğu ünlü birçok insan, içinde buzlu su olan bir kovayı başından aşağı boşaltıyor. Buzlu banyo öncesinde de en az 3 kişiye aynı eylemi yapması konusunda meydan okuyor.

Bu kampanya aslında ALS hastalığı için bir yardım toplama eylemi. Meydan okunduğu halde başından aşağı buzlu suyu boşaltmayan 100 dolar bağışlıyor.

Bill Gates, Mark Zuckerberg, Jeff Bezos, Oprah Winfrey, George W. Bush ABD’de kampanyaya katılan isimlerden bazıları. Türkiye’de de bir çok futbolcu ve ünlü isim kampanyaya katıldı.

Bu kampanyanın yaratıcılarından biri olan 27 yaşındaki Corey Griffin’in 16 Ağustos'ta boğularak hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Griffin, çok yakın arkadaşı Pete Frates ALS’ye yakalanınca bu kampanyayı başlatmıştı.

Massachussets’in Nantucket bölgesinde tatil yapan Griffin, iki katlı bir evin çatısından suya atladı ve bir daha da çıkamadı. Fark edildiğinde çoktan yaşamını yitirmişti.

ABD'den destek 15 milyon dolar, Türkiye'den 4 bin lira

ABD'de çok kısa sürede yayılan bu çılgınlık bağış miktarını rekor düzeyde arttırdı. ABD merkezli ALS Derneği tarafından yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz yıl aynı dönemde 1 milyon 900 bin dolar olan bağış miktarı bu yıl 22 milyon 900 bin dolara yükseldi. Miktarın 15.5 milyon dolarlık bölümünün bu iddia sayesinde toplandığı belirtiliyor.

ABD'den sonra Türkiye'yi de etkisi altına alan ve ülkemizden birçok ünlü ismin de dahil olduğu 'Ice Bucket Challenge' çılgınlığında Türkiye'den toplanan yardım parası ise henüz sadece 4 bin lirada kaldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler