HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Buzullar eriyor! Alpler'den yüzlerce ceset çıkacak

Buzulların küresel ısınma nedeniyle görülmedik bir hızla eridiği İsviçre’de, Alp Dağları’ndan yıllar önce hayatını kaybetmiş yüzlerce kişinin cesedinin bulunması bekleniyor. İsviçre polisi, son bir ayda üç kişinin cansız bedeninin ortaya çıkması sonrası yaptığı açıklamada 'Önümüzdeki yıllarda çok sayıda kayıp davasının çözülmesini bekliyoruz' ifadelerini kullandı.

Buzullar eriyor! Alpler'den yüzlerce ceset çıkacak

İsviçre polisi, buzulların erimesi sonucu yıllar boyu Alpler'de kaybolan çok sayıda dağcının cansız bedenine ulaşmayı umduklarını açıkladı. Polis sözcüsü "Önümüzdeki yıllarda çok sayıda kayıp davasının çözülmesini bekliyoruz" dedi. Buzulların küresel ısınma nedeniyle görülmedik bir hızla eridiği İsviçre’de, Alp Dağları’ndan yıllar önce hayatını kaybetmiş yüzlerce kişinin cesedinin bulunması bekleniyor. İsviçre polisi, son bir ayda üç kişinin cansız bedeninin ortaya çıkması sonrası, buzullar çekildikçe kaybolan yüzlerce dağcının daha cesetlerini bulmayı beklediklerini açıkladı.

306 KAYIP DAĞCININ LİSTESİ VAR

Polis sözcüsü Christian Zuber The Guardian’a yaptığı açıklamada, “Buzullar çekiliyor. Önümüzdeki yıllarda çok sayıda kayıp davasının çözülmesini bekliyoruz” dedi. Sözcü, bu durumun en azından ailelerin içini rahatlatmasını umduğunu belirtti. Zuber, ellerinde 1925’ten bu yana kaybolan 306 dağcının listesinin ve kayboldukları yerlere dair bir haritanın bulunduğunu ekledi.

18 Temmuz’da, Valais Kantonu’nda 75 yıl önce kaybolan bir çiftin cansız bedenleri eriyen bir buzulda tespit edilmişti. Son olarak da, 1987 yılında yürüyüş yaparken kaybolan alman bir dağcının cesedi aynı bölgede bulunmuştu.


En Çok Aranan Haberler