HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çad'dan Boko Haram liderine: Nerede saklandığını biliyoruz

Çad Devlet Başkanı İdriss Deby, Boko Haram'ın lideri olarak bilinen Ebubekir Şekau'ya seslendi: "Nerede saklandığını biliyoruz."

Çad'dan Boko Haram liderine: Nerede saklandığını biliyoruz

Nijerya'nın kuzeydoğusunda saldırılarına devam eden radikal İslamcı Boko Haram örgütüne komşu ülke Çad'ın Devlet Başkanı'ndan çağrı geldi.

Devlet Başkanı İdriss Deby, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajda Boko Haram'ın lideri olarak bilinen Ebubekir Şekau'ya seslenerek "Nerede saklandığını biliyoruz. Eğer teslim olmazsa Ebubekir Şekau'nun sonu da örgütün diğer militanları gibi olacak" dedi.

Boko Haram son aylarda Nijerya'nın yanı sıra komşu ülkeler Çad, Nijer ve Kamerun'a yönelik saldırılar da düzenlemiş ve bölge ülkeleri örgüte karşı ortak mücadele kararı almışlardı.

Çad Devlet Başkanı Deby, Şekau'nun son operasyonların ardından Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Dikwa kentine kaçtığını belirtti.

Fransız haber ajansı AFP, Çad ordusunun örgüte karşı düzenlediği son operasyonlarda 117 Boko Haram militanının öldürüldüğünü kaydetmişti.

Deby yaptığı açıklamalarda "Bu savaşı kazanıp Boko Haram'ı ortadan kaldıracağız. Çad ve Nijer silahlı kuvvetleri görevlerine devam edecek ve bu karanlık örgüte bir son verecek" dedi.

İdriss Deby geçen yıl Boko Haram militanlarına güvenli bölgeler vermekle ve örgüte yardım etmekle suçlanmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler