HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cameron: Putin ile Suriye’deki savaşı...

İngiltere Başbakanı David Cameron, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Suriye’deki çatışmayı sona erdirmek hedefini paylaştıklarını söyledi.

SOÇİ (İHA) - Rusya Federasyonu’na bağlı Krasnodar Krayı’nın Karadeniz kıyısında bulunan Soçi kentinde Putin’le bir araya gelen Cameron, yaptıkları ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyerek, Suriye konusunda açıklamalarda bulundu. “Suriye’deki durumla başa çıkmak konusunda farklı fikirlerimiz vardı ancak her ikimiz de ülkedeki çatışmayı sona erdirmeyi, Suriye’nin parçalanmasını durdurmayı, Suriye halkının kendilerini kimin yöneteceğini seçebilmelerine fırsat vermeyi ve şiddet içeren aşırıcılığın artışını önlemeyi amaçlıyoruz” diyen Cameron, Suriye’nin tarihinin kendi halkının kanıyla yazılmakta olduğu uyarısını yaptı.

Suriye halkı adına acil olarak bir şeyler yapılması gerektiğini dile getiren İngiltere Başbakanı Cameron, “Suriye’nin yok edilmesi ve dünya etrafında şiddetin ve aşırıcılığın yayılması tehdidini oluşturan bu kısır döngüyü kırmalıyız” şeklinde konuştu.

Cameron ayrıca, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Suriye’deki soruna bir çözüm bulunması için görüşmelerin yapılacağı uluslar arası bir konferansın düzenleneceğini açıklamalarını memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Dünya haberler


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler